Ľubomíra Karmanová Kultúra

Zvolenský zámok zahviezdi v rozprávke: Ďalšie zaujímavé informácie o nakrúcaní!

Blysnúť sa v niektorej z rozprávkových scén, natáčaných na nádvorí Zvolenského zámku sa túži viac ako 300 Slovákov. Zvolenčania v rozprávke, ktorá sa má vysielať počas Vianoc, uvidia zrejme mnoho známych tvárí. Viac ako polovica komparzistov bude totiž práve z nášho regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenský zámok zahviezdi v rozprávke: Ďalšie zaujímavé informácie o nakrúcaní!
Zdroj: TASR

V rozprávke, ktorej nakrúcanie je už na spadnutie, si okrem známych hercov zahrajú aj neherci. V konkurze nedávno hľadali producenti filmu naturálne tipy a tak sa v niektorých scénach budú mať možnosť blysnúť aj Zvolenčania. „Do konkurzu na komparzistov sa prihlásilo viac ako 300 záujemcov,“ prezradil Juraj Baláž, ktorý má na starosti kastingy. Ako ďalej povedal, viac ako polovica zo stovky potrebných komparzistov bude práve zo Zvolena a okolia.

„Rozhodujúci faktor pre výber komparzistov je naturálny – ušľachtilý typ bez akýchkoľvek úprav a zásahov súčasnosti, musí jednoducho zaujať, hráme obdobie renesancie. Vlasy, obočie, žiadne voskové figuríny a nagelovaní manekýni 21.storočia,“ vysvetľuje.

Vybratých komparzistov nebudú čakať žiadne nácviky scenárov, ani školenia. Ako Juraj ďalej podotkol, očakávajú, že komparzistov bude priťahovať hlavne zážitok zúčastniť sa filmovania. „Potom sa s kýmkoľvek dobre pracuje. Nakrúcanie prebieha ako každé iné, budú hrať davové scény, ktoré majú svoje motívy, ale tie im povieme až tesne v deň nakrúcania, aby sme v nich nepotlačili patričnú prirodzenosť,“ dodal. Pri natáčaní scén s komparzom sa možno neherci budú mať možnosť stretnúť aj s niektorým z hlavných predstaviteľov fil­mu.

„V hlavnej postave Johanky uvidíte čerstvú absolventku VŠMU Dominiku Zeleníkovú. Princa, ktorý sa do nej zamiluje stvárni mladý český herec Filip Cíl, ktorý si zahral aj v rozprávke Štastný smoliar,“ vymenovala hlavné tváre rozprávky asistentka producenta Jana Kosová.

Ako dodala, v úlohe kráľa sa predstaví Ondřej Vetchý, Johankinu sudičku stvárni Emília Vášaryová, kráľovnú Szidi Tobias a princeznú Kristína Peláková. „Kristína je zatiaľ známa ako speváčka, ku filmu naspieva aj titulnú pieseň,“ dodala na záver asistentka producenta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM