Správy

HLASUJTE: Mal by minister vnútra Robert Kaliňák odstúpiť?

Strana Sloboda a Solidarita predložila dôkazy, ktoré majú dokazovať väzby ministra vnútra Roberta Kaliňáka s kontroverzným podnikateľom Ladislavom Bašternákom. A nielen jeho.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Mal by minister vnútra Robert Kaliňák odstúpiť?
Zdroj: TASR

Podľa opozície s ním mal byť prepojený aj bývalý šéf rezortu dopravy Ján Počiatek. Ten sa mal údajne práve preto z veľkej politiky stiahnuť. Ladislav Bašternák čelí obvineniam z daňových podvodov a nadmerným vratkám DPH v hodnote osem miliónov eur.

Kauza sa však poriadne vyostrila vo chvíli, keď sa prevalilo, ako Sloboda a Solidarita získala dôkazy o tom, že Kaliňák od podnikateľa Bašternáka inkasovali určité sumy.

Nezákonne získané informácie

Túto informáciu im vraj posunul bankový úradník jednej z najväčších slovenských bánk Filip Rybanič, ktorý je zároveň aj asistentom Jozefa Rajtára, poslanca Národnej rady za stranu Sloboda a Solidarita.

Rybaniča polícia zadržala ešte v piatok popoludní, prepustila ho v sobotu ráno. Rajtár tvrdí, že „Kaliňákova“ polícia postupovala v prípade Rybanič razantne.

PREČÍTAJTE SI AJ: Kaliňák ostáva vo funkcii, koalícia ho podržala

Polícia prehľadala jeho bydlisko a obvinila ho z ohrozenia bankového tajomstva. Bankový úradník si mal prezerať pohyby na účte a na základe týchto zistení sa mali potvrdiť väzby Kaliňáka i Počiatka na podnikateľa Bašternáka. Že od neho dostávali peniaze.

„Je za hranicou akceptovateľnosti, že sa politická strana v spolupráci s niektorými médiami neštíti v rámci politického súboja spáchať trestný čin,“ reagoval pre médiá Kaliňákov hovorca Ivan Netík. Kaliňák podľa neho žiadne peniaze od Bašternáka nedostal.

Kaliňák musí odísť

Podľa viacerých médií, ak by sa potvrdili väzby Bašternák – Počiatek – Kaliňák, bol by to dôkaz o tom, že korupcia zasiahla najvyššie poschodia slovenskej politiky.

Opozícia jednohlasne žiada odvolanie ministra Kaliňáka, líder líder Mosta-Híd Béla Bugár tvrdí, že Kaliňák má dokumenty, ktoré dokážu, že žiadna kauza neexistuje. Premiér Fico sa k celej kauze zatiaľ nevyjadril.

Ďakujeme, že ste sa zapojili do hlasovania. Hlasovanie sme ukončili dnes 16. júna o 16:00 h.

Kaliňák
10
Galéria
Zdroj: TASR
Mal by minister vnútra Robert Kaliňák pre podozrenia v kauze podnikateľa Ladislava Bašternáka odstúpiť? Áno
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM