ELA Správy Politika

10-tisícová stávka na Pellegriniho triumf vo voľbách, Korčoka PREDBEHOL Harabin

Už túto sobotu bude na Slovensku 1. kolo prezidentských volieb. Najväčšími favoritmi podľa prieskumov zostávajú Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Expert priblížil, aké najvyššie stávky boli na nich prijaté a aj to, prečo výrazne klesol kurz na Štefana Harabina.

Ilustračný obrázok k článku 10-tisícová stávka na Pellegriniho triumf vo voľbách, Korčoka PREDBEHOL Harabin
Zdroj: TASR/Jakub Kotian , TASR/Jaroslav Novák

Voľby prezidenta výrazne lákajú stávkarov. „Záujem zo strany klientov je vysoký, porovnateľný s poslednými parlamentnými voľbami. Predpokladáme, že najväčší objem tiketov príde v posledných dňoch pred prvým kolom,“ prezradil Tarek Yacoob z oddelenia bookmakingu vo Fortune.

Až 10-tisíc eur na triumf Pellegriniho

Najvyššia stávka bola dosiaľ prijatá na volebnú výhru Petra Pellegriniho. „Jeden zo stávkarov na jeho víťazstvo stavil 10-tisíc eur s kurzom 1.53. V prípade úspechu mu na konto príde 15 300 eur. Iný klient si s kurzom 2.05 stavil za 7-tisíc eur na triumf Ivana Korčoka. Prípadná výhra je 14 350 eur,“ priblížil Tarek Yacoob.

Na začiatku predvolebnej kampane boli prijaté vysoké stávky aj na víťazstvo Jána Kubiša, dnes je čiernym koňom stávkujúcich iný kandidát. „V poslednom čase sú to viaceré zaujímavé stávky nad 1 000 eur na celkové víťazstvo Štefana Harabina.“

Harabin predbehol Korčoka

Pred voľbami sa najviac stávkuje na favorita číslo jeden – Petra Pellegriniho. „Na jeho výhru sme prijali vklady v hodnote takmer 300-tisíc eur. Prekvapujúco vyše 100-tisíc eur bolo doteraz stavených na víťazstvo Štefana Harabina, tesne za ním je Ivan Korčok,“ povedal Tarek Yacoob z Fortuny.

V zásade platí, že stávkujúci aj naďalej vo veľkom uzatvárajú stávky na troch hlavných kandidátov – Pellegrini, Korčok, Harabin.

„Ostatní kandidáti sa na tiketoch objavujú len zriedkavo. Najnižší objem stávok máme na Róberta Šveca, tesne pred ním je Milan Náhlik.“

Stávkari Matovičovi neveria

V minulosti sa vo veľkom stávkovalo na Igora Matoviča, hoci nepatril medzi favoritov. „Teraz jeho pozíciu nahradil Štefan Harabin. Stávkujúci Matovičovi v prezidentských voľbách neveria,“ potvrdil Tarek Yacoob.

Za posledný mesiac a pol pritom kurz na Štefana Harabina výraznejšie klesol. „Hlavným dôvodom sú práve vyššie a časté stávky na jeho víťazstvo. Stále však platí, že jeho šance na víťazstvo sú minimálne. Ostatní kandidáti si svoje kurzy viac-menej držia,“ doplnil Tarek Yacoob.

Najviac sa stávkuje na víťaza volieb

Slováci uzatvárajú pred prezidentskými voľbami rôzne stávky na svojich favoritov. „Podľa očakávaní je aj naďalej najväčší záujem o stávky na víťaza volieb. Množstvo klientov si už však našlo cestu aj k ostatným stávkam vrátane víťazstva v 1. kole či na počet percent jednotlivých kandidátov,“ dodal na záver Tarek Yacoob z Fortuny.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM