Zo Slovenska

16 zdravotníkov nemocnice je v karanténe! Boli v kontakte s nakazeným pacientom

Na klinike pneumológie čiastočne zredukovali jej činnosť, keďže časť personálu je v domácej karanténe.

Ilustračný obrázok k článku 16 zdravotníkov nemocnice je v karanténe! Boli v kontakte s nakazeným pacientom
23
Galéria

Dvadsať zamestnancov nemocnice v bratislavskom Ružinove je v karanténe po tom, ako sa stretli s pacientom nakazeným novým koronavírusom. Muž nebol v kontakte s inými pacientmi.

Zdravotníci v karanténe

„Lekárka, ktorá nedodržala nariadenia hlavného hygienika SR a vedenia Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), konala nezodpovedne a bude musieť v rámci našich interných procesov vyvodiť zodpovednosť,“ uviedla hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Šestnásť zdravotníckych pracovníkov a štyria nezdravotnícki pracovníci sú podľa nej v domácej karanténe a kontaminované priestory boli dezinfikované. „Pacient neprichádzal do kontaktu s ostatnými hospitalizovanými pacientmi, bol od prvého dňa na samostatnej izbe so samostatným hygienickým zariadením. Aktuálne je už prevezený na infekčnú kliniku, kde bol hospitalizovaný,“ doplnila Kliská.

Na klinike pneumológie UNB v Ružinove čiastočne zredukovali jej činnosť, keďže časť personálu je v domácej karanténe. Kliská ubezpečila, že zdravotná starostlivosť o všetkých pacientov je zabezpečená.

Na problém upozornila televízia Joj. Podľa jej informácií muž priletel z Miami súkromným lietadlom. Vykazoval známky nákazy novým koronavírusom a mal aj pozitívnu cestovateľskú anamnézu. Nemocnica ho hospitalizovala na pľúcnom oddelení. Muž ležal v ružinovskej nemocnici od 10. marca. Až keď mu bol potvrdený nový koronavírus, ho 12. marca previezli do nemocnice na Kramároch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM