MAK Správy Zo Slovenska

A je to tu oficiálne! Ak ste klientom tejto banky, tak nie nadlho. Kúpila ju konkurencia

Klienti dostanú lepšie služby a slovenský divák sa zbaví otravnej reklamy.

Ilustračný obrázok k článku A je to tu oficiálne! Ak ste klientom tejto banky, tak nie nadlho. Kúpila ju konkurencia
Zdroj: TASR

Maďarská banka OTP sa začiatkom tohto roka dostala do pozornosti po informácii, že do jari chce opustiť Slovenský trh. Dôvodom je, že sa jej v uplynulých rokoch nepodarilo zvýšiť svoj podiel u nás nad 3 %.

„Naším plánom je zvýšiť podiel na trhu všade, kde pôsobíme," uviedol Sándor Csányi, predseda Predstavenstva OTP, na tlačovej konferencii v slovinskej Ľubľane.

Záujemcov o OTP-čku bolo niekoľko. V merku ju malo viacero bánk, medzi nimi aj najväčšia Slovenská sporiteľňa (Erste Bank) či Tatra banka (Raiffeisen Bank). Záväzné ponuky mala podľa neoficiálnych informácií podať nakoniec Prima banka, ktorej vlastníkom je Penta, a v ktorej portfóliu je aj Privat banka, Poštová banka (J&T) a ČSOB (KBC).

Nateraz je zrejmé, že obchodnú vojnu vyhrala belgická KBC, matka slovenskej ČSOB. Akvizíciu ešte musia schváliť centrálne banky a protimonopolný úrad a až následne by malo prísť k fúzii s ČSOB.

Maďarský akcionár slovenskej OTP Banky Slovensko sa podľa zdrojov Denníka E rozhodol pre belgickú KBC, pričom druhým, s kým sa taktiež viedli intenzívne rokovania, bola finančná skupina PENTA. Tá je ostatnú dobu zapletená do závažných celospoločenských ká­uz.

Keď sa OTP Banka Slovensko spojí s ČSOB, klienti OTP sa stanú súčasťou väčšej a silnejšej skupiny, avšak budú pokračovať v doterajších zmluvách. Nateraz sa tak pre nich nič nemení.

O OTP Banke Slovensko

Má 62 pobočiek a silné zastúpenie najmä na juhu Slovenska. Maďarská OTP sa k banke na Slovensku dostala v privatizácii, kúpila Investičnú a rozvojovú banku za 16 miliónov eur.

Slovenská OTP-čka za roky pôsobenia u nás vyrobila stratu vyše 22 miliónov eur ,a to do nej akcionári medzičasom museli napumpovať ďalších 38 miliónov eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM