han Zo Slovenska

ŠOK: Matovič oslovil Fica s návrhom na spoluprácu! Jeho reakcia? On je ŠVIHNUTÝ

Nepredstaviteľné sa stalo skutočnosťou. Aj tak sa dá nazvať údajný návrh na spoluprácu medzi OĽANO a Smerom-SD.

Ilustračný obrázok k článku ŠOK: Matovič oslovil Fica s návrhom na spoluprácu! Jeho reakcia? On je ŠVIHNUTÝ
Zdroj: Dnes24.sk , TASR/Jaroslav Novák

Pozícia opozičnej strany Smer-SD k vysloveniu nedôvery vláde je nemenná, všetkých 27 poslancov bude na hlasovaní prítomných a bude hlasovať za koniec vlády.

Predseda strany Robert Fico o tom informoval po utorkovom posunutí hlasovania. Odmieta akékoľvek „kšefty a obchody“, najmä s ľuďmi, ako je líder OĽANO Igor Matovič. Tvrdí, že parlament prekvitá politickou korupciou. Jediným demokratickým riešením krízy sú podľa Fica predčasné voľby.

„Vo štvrtok (15. 12.) hlasujeme za pád vlády a urobíme všetko pre to, aby sme dosiahli predčasné parlamentné voľby, ktoré by mali byť v prvej polovici roka 2023,“ vyhlásil Fico.

Obáva sa ďalšieho posúvania hlasovania. Vyzdvihol význam januárového referenda o možnosti skrátiť volebné obdobie.

Ďalšie aktuálne témy

Ponuka od Matoviča

Matovič mal ponúknuť Smeru, že ak nezahlasuje za pád vlády, je pripravený rokovať o predčasných voľbách v septembri 2023. Fico však „obchodovanie“ so šéfom OĽANO odmieta.

„Po tom, čo nás Matovič označil za najväčšiu hrozbu demokracie a chce nás všetkých pozatvárať, nás oslovuje s návrhmi,“ prezradil Fico na tlačovej konferencii, ktorá sa konala po odloženom hlasovaní o vyslovení nedôvery vláde.

„On je fakt švihnutý! Ak si niekto myslí, že Smer bude s takýmto človekom, je na omyle,“ zdôraznil líder Smeru-SD.

„Je zvláštne, že keď je Matovič na koni, tak by nás všetkých postrieľal, pozatváral. Keď je z toho koňa spadnutý, tak je na kolenách a prosí Smer o spoluprácu. To už naozaj nemajú štipku hanby…“ dodal.

Fico hovorí o mafiánskych metódach, ktorými vedenie Národnej rady SR riadi parlament. „Ak má takto pokračovať rokovanie, tak budeme svedkami ďalších pokusov o politickú korupciu,“ podotkol. Za politickú korupciu považuje napríklad ponuky na miesta na kandidátke strany.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM