han Zo Slovenska

Ako dopadli PROTESTY? Pyrotechnika, zablokovaná doprava aj zranení policajti! FOTO

Oslava sviatku 17. novembra bola v hlavnom meste plná protestujúcich zhromaždení. Po obede to v uliciach Bratislavy vypuklo naplno. Čo sa stalo?

Ilustračný obrázok k článku Ako dopadli PROTESTY? Pyrotechnika, zablokovaná doprava aj zranení policajti! FOTO
13
Galéria

Polícia počas stredajších protestov v Bratislave obmedzila na osobnej slobode z viacerých dôvodov celkovo deväť osôb. Situáciu v hlavnom meste naďalej monitoruje. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Zákrok polície

„Na osobnej slobode bolo v priebehu dnešného dňa obmedzených celkovo deväť osôb, a to z dôvodu neuposlúchnutia výzvy verejného činiteľa a verbálneho urážania policajtov, z dôvodu napadnutia iného účastníka zhromaždenia pred budovou Národnej rady (NR) SR, z dôvodu dvoch útokov na verejného činiteľa v súvislosti s použitím pyrotechnického predmetu, ako aj poškodenia služobného motorového vozidla,“ uviedol Szeiff.

Ďalej konštatoval, že krajská polícia pripravila v súvislosti s protestami v Bratislave bezpečnostné opatrenia a situáciu celý čas monitorovala. Hliadky podľa jeho slov dohliadali na bezpečnosť aj počas presunov protestujúcich zo Šafárikovho námestia na Námestie slobody, spred Národnej rady SR na Hodžovo námestie a späť na Námestie slobody.

O situácii v uliciach hlavného mesta sme písali aj v tomto ČLÁNKU.

Dymovnica z davu

Poukázal aj na incident spred Úradu vlády (ÚV) SR, kde došlo k zraneniu dvoch policajtov – jedného mestského a jedného štátneho. Mestská polícia na sociálnej sieti doplnila, že k zraneniu došlo po tom, ako priamo medzi policajtov niekto z protestujúcich hodil pyrotechniku. „Na mieste vytiahol z davu člen Útvaru zásahovej jednotky a kynológie podozrivého, ktorý hodil medzi policajtov dymovnicu. Ďalších páchateľov bude stotožňovať Policajný zbor z kamerových záznamov mestského kamerového systému,“ priblížila mestská polícia.

Doplnila, že počas stredajších protestov riešila niekoľko situácií, keď sa jednotlivci či skupiny pokúšali narušiť pokojný priebeh zhromaždení.

Bratislavská polícia o tom informovala aj na sociálnej sieti.

„Jednou z nich bola napríklad aj skupina približne desiatich chuligánov, ktorá krátko po 17.00 h na Námestí Alexandra Dubčeka napadla nič netušiaceho muža s fotoaparátom, ktorý sa pohyboval v dave,“ uviedla mestská polícia s tým, že voči skupinke spolu s príslušníkmi Policajného zboru ihneď zasiahla.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Protesty v Bratislave 17. novembra 2021
13
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM