Aktualizované ELA Politika

Ako slon v porceláne: Matovič potvrdil koronavírus a pridal aj prekvapivé ospravedlnenie

Igor Matovič sa vzhľadom na svoje postavenie pohybuje dennodenne vo vysokom riziku nákazy koronavírusom. Žiaľ, ten ho neminul.

Ilustračný obrázok k článku Ako slon v porceláne: Matovič potvrdil koronavírus a pridal aj prekvapivé ospravedlnenie
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ako prvé o nákaze koronavírusom premiéra informovali Aktuality.sk.

Po viacerých politikoch a ministroch OĽANO doľahol koronavírus aj na najvyššie miesta medzi ústavných činiteľov. „Oddnes som jedným z Vás. Z Vás, o ktorých som každé ráno s napätím a strachom čakal správu v mojom mobile ešte predtým, ako to boli oficiálne výsledky,“ priznal v statuse na sociálnej sieti premiér.

Už nevládze…

V rozsiahlom statuse skonštatoval, že deväť mesiacov mu nezáležalo na ničom viac, ako na ochrane zdravia a životov tých najbezbrannejších z nás.

„Deväť mesiacov neustále bojujem s ľuďmi, ktorí merajú mieru pandémie len množstvom zatvorených barov a huckajú tým ľudí proti opatreniam a (vlastnej) vláde … a priznávam, už nevládzem a tešil som sa aspoň na pár dní bez stresu,“ napísal premiér.

Matovič zdôrazňuje, že sloboda neznamená šírenie nenávisti voči snahe chrániť najslabších a tiež, že život onkologického pacienta je menej ako právo na pôžitky života sociopata.

„Žiaden chronicky chorý človek si nezaslúži, aby sme ním opovrhovali a jeho život považovali za menejcenný, len preto, lebo my sme vraj “slobodní”. Nie, nie sme!“

Slon v porceláne

Vianočné sviatky premiér tráviť ako pomocná sila v nemocnici, „s cieľom poukázať na obete nášho sebectva – na chorých, mŕtvych a do úmoru unavených zdravotníkov,“ hovorí.

„Prepáčte, prosím. Som ako slon v porceláne a robím chyby … ale neviem sa toho zbaviť. Neviem sa v tejto vojne odpútať od pre mňa jediného podstatného cieľa – chrániť to najvzácnejšie, čo zostalo tým najbezbrannejším z nás. Ich zdravie a životy,“ dodáva Matovič.

Ďalší do karantény

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) absolvuje päťdňovú karanténu, po ktorej sa pôjde dať otestovať na ochorenie COVID-19. TASR o tom informovala Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová. Dôvodom je štvrtkové (17. 12.) stretnutie s premiérom Igorom Matovičom (OĽANO), ktorý mal pozitívny test na nový koronavírus.

Presun do domácej karantény už oznámili aj vicepremiérka Remišová a minister vnútra Mikulec. Minister školstva Gröhling bol vo štvrtok na testovaní, výsledok bol negatívny. Vláda môže podľa Remišovej fungovať aj online.

Aktualizované 14:50 Lídri koaličných strán a členovia vlády, ktorí boli v kontakte s predsedom vlády SR Igorom Matovičom (OĽANO), nastupujú do domácej karantény, prípadne podstupujú testy. Pre TASR to potvrdili v nadväznosti na oznámenie o tom, že premiér má nový koronavírus.

Prečítajte si aj:

Oddnes som jedným z Vás. Z Vás, o ktorých som každé ráno s napätím a strachom čakal správu v mojom mobile ešte predtým,...

Posted by Igor Matovic on Friday, December 18, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM