Svet Zo zahraničia

Ako vo filme: Trojročný chlapec sa stratil v lese, dva dni sa "túlal s medveďom"

Trojročný chlapec, ktorý sa na dva dni stratil v lese v americkom štáte Severná Karolína, povedal, že sa "túlal s medveďom". V pondelok o tom informovala stanica Sky News.

Ilustračný obrázok k článku Ako vo filme: Trojročný chlapec sa stratil v lese, dva dni sa "túlal s medveďom"
7
Galéria
Zdroj: TASR

Profesionálne pátracie a záchranné skupiny našli Caseyho Hathawaya vo štvrtok 24. januára neďaleko mesta Cayton v Severnej Karolíne, uviedla stanica ABC News.

Po rozsiahlej pátracej akcií ho objavili zamotaného v tŕnitom kroví asi 800 metrov od miesta, kde sa stratil. Podľa slov chlapcovej tety Breanny Hathawayovej sa Casey v momente, keď ho našli, „usmieval a bol zhovorčivý“.

Teta dodala: „Povedal, že dva dni sa túlal s medveďom. Boh mu poslal priateľa, s ktorým sa skamarátil a ktorý sa postaral o jeho bezpečie. Boh je dobrý. Zázraky sa stávajú.“ Jej slová boli zverejnené na facebookovom účte a medzičasom boli vymazané.

V štáte Severná Karolína žijú medvede baribalovia (medvede čierne), ktoré dosahujú výšku 180 centimetrov, keď stoja na zadných nohách. Sú to všežravce, ktoré sa kŕmia ovocím, bobuľovými plodmi a malými cicavcami.

Nie je známe, že by sa divo žijúce medvede spriatelili s ľuďmi a pomáhali im.

Malý Casey strávil štvrtok večer prehliadkami u lekárov v Zdravotníckom centre CarolinaEast. Personál už vtedy uviedol, že dieťa je „v dobrom zdravotnom stave a ešte v ten deň alebo zajtra bude prepustené“, informovala stanica WBTW News 13.

Caseyho matka Brittany Hathawayová uviedla: „Je na tom dobre, je čulý a zhovorčivý. Už sa pýtal, či bude môcť pozerať Netflix.“

Casey sa stratil z domu v meste Ernul v okrese Craven v utorok popoludní 22. januára. Jeho stará matka bola údajne v dome, pričom Casey a dve ďalšie deti sa hrali vonku. Casey sa však po zavolaní do domu nevrátil, na rozdiel od ostatných dvoch detí.

Úrady a záchranári sa obávali, že Casey nebol vhodne oblečený do chladného počasia, dodala stanica Sky News.

Foto: ilustračné

Medveď čierny
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM