ELA Rôzne

AKTUALITA: Na Slovensko prichádza väčšie ochladenie. Sneženie sa očakáva v ďalších oblastiach

Nad naše územie prichádza chladnejší vzduch od severu, ktorý prinesie snehovú nádielku do ďalších regiónov nášho územia.

Ilustračný obrázok k článku AKTUALITA: Na Slovensko prichádza väčšie ochladenie. Sneženie sa očakáva v ďalších oblastiach
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V piatok ráno sme na mnohých miestach nášho územia pocítili závan zimy. Snehová pokrývka sa vytvorila od nadmorskej výšky zhruba 800 m n.m., no prechodne sa snehové vločky objavili aj nižšie. Nateraz sa však snehová pokrývka vytvorila len na horách a vo vyššie položených oblastiach severného Slovenska. To sa však teraz zmení.

„Práve v týchto chvíľach sa začal do našej oblasti zintenzívňovať príliv chladného vzduchu, ktorý počas dnešného dňa natiekol z Ruska nad Poľsko, kde sa vytvoril bazén studeného vzduchu, a ten sa teraz dostáva od severu nad naše územie,“ informuje iMeteo.sk.

Vďaka tomu sa treba pripraviť na mrazivú noc v mnohých oblastiach severného a stredného Slovenska, no okrem mrazov sa pripravte aj na snehovú nádielku.

Mrznúť bude najmä na severe

Teploty sa na severe nášho územia začínajú blížiť k nule. „Po 20:00 už bude mrznúť na takmer celom Spiši, na Liptove, na Orave a postupne aj na Kysuciach,“ dodáva iMeteo.

Do rána teploty na celom území poklesnú na +3 až 0 °C, na strednom a severnom Slovensku pôjdu teploty ešte nižšie a to na 0 až –3 °C.

Zajtrajšie ráno tak bude mrazivé na mnohých miestach, pocit chladu ešte v niektorých regiónoch nášho územia zvýrazní sneženie. Vplyvom ochladzovania totiž aktuálne začína pomerne výrazne klesať hranica sneženia, ktorá sa dostane počas dňa poriadne mimo hôr a na severe sa dostane do väčšiny obývaných oblastí.

Do rána sa na našom území zníži sneženie na severe na 400 metrov. Vďaka tomu je potenciál na snehové vločky hneď v ďalších oblastiach.

Ilustračné foto

Zdroj: imeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM