han Zo zahraničia

AKTUÁLNA správa: Ukrajina začala na juhu krajiny s prudkou útočnou operáciou!

Ukrajinská armáda spustila protiútok v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny a jej vojaci sa údajne prebili cez prvú líniu ruskej obrany v Chersone

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNA správa: Ukrajina začala na juhu krajiny s prudkou útočnou operáciou!
Zdroj: Twitter.com/NEXTA

TASR o tom informuje podľa pondelkových správ agentúry DPA a televízie Sky News, ktoré sa odvolávajú na ukrajinské médiá.

„Ozbrojené sily Ukrajiny začali v mnohých sekciách na juhu Ukrajiny útočné operácie,“ cituje hovorkyňu južného veliteľstva ukrajinských síl Nataliju Humeňukovú spravodajský portál Hromadske.ua.

Humeňuková odmietla poskytnúť viac informácií o novej ukrajinskej ofenzíve, povedala však, že nedávne útoky na ruskú logistické trasy ležiace na juhu krajiny „bezpochyby nepriateľa oslabili“.

Rusi sa sťahujú?

Jednotky doneckých separatistov a posila ruských námorných síl boli údajne nútené sa stiahnuť. Správy o protiútoku prichádzajú po tom, čo kancelária ukrajinského prezidenta informovala o ťažkých bojoch a niekoľkých útokoch ukrajinskej armády v tejto južnej oblasti krajiny, ktorú z veľkej časti obsadila ruská armáda.

V rámci snáh o znovudobytie tejto časti krajiny ležiacej na pobreží Čierneho mora podnikli ukrajinské jednotky prednedávnom niekoľko útokov na muničné sklady a ruské vojenské pozície.

O začiatku veľkej ukrajinskej protiofenzívy na juhu krajiny hovoria ukrajinskí predstavitelia už od júna, všíma si DPA. Nemecká tlačová agentúra i Sky News však upozorňujú, že správy ukrajinských médií nie je možné nezávisle overiť.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM