Aktualizované ELA Správy Zo Slovenska

Sólymos podal demisiu a zachoval sa chlapsky: Som jednoducho človek a zlyhal som

Polícia v stredu (22.1.) večer zadržala opitého ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa (Most-Híd). Ten si sypal popol na hlavu!

Ilustračný obrázok k článku Sólymos podal demisiu a zachoval sa chlapsky: Som jednoducho človek a zlyhal som
Zdroj: TASR

Minister životného prostredia László Sólymos k včerajšiemu incidentu v bratislavskej reštaurácii podal krátke mediálne vyjadrenie a ohlásil demisiu. Za svoj skutok sa zároveň ospravedlnil. Zdôvodnil ho momentálnou náročnou životnou situáciou. „Som jednoducho človek a zlyhal som.“

Priznal zlyhanie

Sólymos si sypal popol na hlavu a povedal, že mu je ľúto, že na konci vlády a jeho štvorročného pôsobenia došlo k tejto situácii. Majiteľom reštaurácie, v ktorej sa incident stal, sľúbil uhradiť všetky škody.

„Zažívam veľmi ťažké obdobie vo svojom rodinnom živote a v tejto vypätej situácii som sa zachoval zle a nezvyčajne,“ vysvetlil stručne príčinu konfliktu.

K incidentu došlo v čínskej reštaurácii na Laurinskej ulici v hlavnom meste. Minister a jeho brat rozbili v podniku sklené dvere a fyzicky napadli jedného zo zamestnancov. Sólymos sa vzpieral policajtom pri zadržaní. „Som minister životného prostredia!,“ vykrikoval. Ministra vyzval vysvetliť svoje správanie a ospravedlniť sa aj premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Sólymos sa stal ministrom po parlamentných voľbách v roku 2016. Do čela rezortu prišiel z pozície šéfa parlamentného klubu, podnikateľa, životnému prostrediu sa predtým nevenoval.

Most-Híd to rešpektuje

Po demisii vlády po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorá sa uskutočnila 15. marca 2018, sa stal Sólymos 22. marca 2018 opäť ministrom životného prostredia SR a vicepremiérom slovenskej vlády.

Strana Most-Híd stojí za rozhodnutím ministra životného prostredia a podpredsedu vlády SR Lászlóa Sólymosa. TASR o tom informovala hovorkyňa Mosta-Híd Klára Magdeme.

„Je nám ľúto, čo sa stalo. Vieme, že Sólymos prežíva jedno z najťažších období svojho života. Okrem toho, že sme politici, sme aj ľudia,“ uvádza sa v reakcii Mosta-Híd. Ako dodali, rešpektujú jeho rozhodnutie. „Rozhodol sa niesť dôsledky svojho konania a prijal politickú zodpovednosť,“ dodáva sa v stanovisku strany.

Zdroj: Facebook
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM