Zo Slovenska

AKTUÁLNE: Na Slovensku nastane od soboty obeda MIMORIADNA situácia

Na Slovensku nastane od soboty 12.00 h mimoriadna situácia.

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNE: Na Slovensku nastane od soboty obeda MIMORIADNA situácia
Zdroj: Dnes24.sk

Vyhlásenie mimoriadnej situácie súvisí s hromadným prílevom cudzincov na územie SR pred vojnou na Ukrajine. Rozhodla o tom vláda na sobotnom rokovaní.

Prílev cudzincov

„Cieľom vyhlásenia mimoriadnej situácie je utvoriť podmienky na prijatie nevyhnutných opatrení na zamedzenie a zmiernenie následkov mimoriadnej udalosti v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov na územie Slovenskej republiky,“ uvádza vládny kabinet v materiáli.

Členovia vlády a predsedovia ostatných ústredných orgánov štátnej správy by mali prijímať opatrenia civilnej ochrany obyvateľstva. Majú tiež vykonávať opatrenia na riešenie krízovej situácie tak, aby zamedzili ohrozeniu života, zdravia a majetku.

Vláda zároveň splnomocnila premiéra Eduarda Hegera a ako zástupcu ministra vnútra a predsedu Ústredného krízového štábu SR Romana Mikulca (obaja OĽANO). Majú riadiť záchranné práce, vydávať príkazy na záchranné práce a vykonávať opatrenia na riešenie krízových situácií.

Slovensko daruje vojenský materiál

Slovensko daruje Ukrajine vojenský materiál v hodnote 2,6 milióna eur. Schválila to v sobotu vláda. O darovanie materiálu požiadala Ukrajina.

Ministerstvo obrany SR preto navrhlo darovať vojenský materiál v hodnote 2,6 milióna eur a taktiež materiál vo vlastníctve Štátnych hmotných rezerv SR v hodnote 8,4 milióna eur.

Slovensko chce aj týmto spôsobom pomôcť Ukrajine, ktorá čelí vojenskému útoku zo strany Ruska.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR/Jakub Popelka
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM