Aktualizované Krimi

Študentov museli EVAKUOVAŤ: Polícia zasahovala v budove bratislavskej univerzity

Množstvo policajtov zasahovalo v priestoroch bratislavskej vysokej školy. Súvisí to s vyhrážkami.

Ilustračný obrázok k článku Študentov museli EVAKUOVAŤ: Polícia zasahovala v budove bratislavskej univerzity
7
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Bratislavská polícia zasahovali v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.

„Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III preverujú udalosť spojenú s vyhrážkami voči doposiaľ nekonkretizovaným osobám,“ povedala v utorok (13. februára) ráno hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Na mieste bolo približne 15 policajných áut. Podľa portálu noviny.sk zasahovalo aj po zuby ozbrojené policajné komando s nepriestrelnými vestami, helmami a samopalmi.

„V budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu sa údajne nachádza osoba, ktorá sa vyhráža samovraždou. Osoba uviedla, že má pri sebe bombu a že sa odpáli,“ informovala v dopoludňajších hodinách ta3.

Dohady medzi študentmi

Pre tvnoviny.sk študenti povedali, že približne o 9.45 hodine ráno ich mali vyhnať z budovy. „Jedna študentka tvrdí, že mal do školy niekto prísť a vyhrážať sa. Sama však zdôrazňovala, že ide o neoverenú informáciu, pretože im nikto nechcel nič povedať. Vedia len, že museli opustiť budovu,“ píše portál.

Akciu ukončili

V súvislosti so zásahom v budove Univerzity Komenského (UK) v Bratislave, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu, nehrozí bezprostredné nebezpečenstvo ohrozenia života. Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Môžeme potvrdiť, že nehrozí bezprostredné nebezpečenstvo ohrozenia života a zdravia v súvislosti s predmetnou udalosťou,“ uviedol hovorca.

„Polícia ukončila zásah v budove Fakulty managementu a Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského. Podľa informácií Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave v tejto chvíli nehrozí žiadne nebezpečenstvo na životoch, zdraví a majetku. Približne o 12.00 hod. umožnili opätovný vstup do budovy a obe fakulty môžu pokračovať v prevádzke. Ďakujeme všetkým za rešpektovanie pokynov polície. Viac informácií poskytneme hneď, ako to situácia umožní,“ informovala Univerzita Komenského v Bratislave.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Policajný zásah v budove Univerzity Komenského v Bratislave
7
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Zdroj: Twitter.com/Breaking News
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM