Aktualizované Rastislav Búgel Ostatné športy

AKTUÁLNE: Sezóna sa po páde pre Petru Vlhovú SKONČILA!

Prvé kolo pretekov Svetového pohára v Jasnej sa pre Petru Vlhovú skončilo pádom. Aký je jej stav?

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNE: Sezóna sa po páde pre Petru Vlhovú SKONČILA!
6
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Petra Vlhová nedokončila prvé kolo obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej. Petra Štartovala ako štvrtá v poradí, v hornej časti trate však spadla a preteky boli na dlhé minúty prerušené.

Skončila v nemocnici

Slovenskú lyžiarku museli záchranári odniesť na saniach. Napokon skončila v nemocnici v Ružomberku, kam ju previezol vrtuľník.

„Petra Vlhová bola po páde v 1. kole obrovského slalomu v Jasnej prevezená v stabilizovanom stave do nemocnice. V súčasnosti sa podrobuje komplexným vyšetreniam, ktoré odhalia rozsah zdravotných indispozícií," vyjadril sa krátko po páde Niké Ski Team Petra Vlhová.

Manažér Petry Vlhovej Richard Galovič ešte pred oficiálnou tlačovou konferenciou v rozhovore pre JOJ Šport uviedol, že si počas pádu udrela hlavu, sťažovala sa na bolesti ramena a kolena.

Predčasný koniec

O 15.00 hodine sa pred kamery postavil aj Vlhovej tréner Mauro Pini, ktorý priniesol aktuálne informácie o zdravotnom stave našej lyžiarky.

Mauro Pini uviedol, že Vlhová pri páde utrpela zranenia. Roztrhla si väzy v kolene.

„Komplexné vyšetrenia, ktorým sa Petra podrobila v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku, odhalili poškodenie väzov v kolene, pre ktoré sa pre ňu aktuálna sezóna, žiaľ, skončila,“ znie aktualizované stanovisko Niké Ski Teamu Petry Vlhovej.

Petru v najbližšom čase čaká konzultačné vyšetrenie u špecialistu. Na základe výsledkov bude zvolený ďalší medicínsky a rekonvalescenčný postup.

„Ďakujem všetkým za obrovskú podporu. Verím, že všetko zvládnem. Budem bojovať o čo najskorší možný návrat na lyže,“ odkázala podľa portálu sportovy.cas.sk Petra Vlhová z nemocnice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook
Petra Vlhová v Jasnej nepríjemne spadla
6
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM