Webnoviny - Svet

Američanky aj Fínky už v semifinále

WEBNOVINY.SK

Foto: AP Photo/Mark J. TerrillVANCOUVER 17. februára (WEBNOVINY) – V utorňajších zápasoch základnej B-skupiny ženského olympijského hokejového turnaja triumfovali Američanky nad Ruskami 13:0 a Fínsky len tesne zdolali Čínu 2:1. Obe víťazné reprezentácie si zabezpečili si postup do semifinále.

Hráčky Spojených štátov amerických dosiahli rovnako ako v prvom zápase proti Číne (12:1) aj v tomto súboji v úvodnom dejstve päť gólov. Aj v druhej časti pokračovali reprezentantky USA v nátlakovom hokeji a pridali ďalších sedem presných zásahov. V tretej dvadsaťminútovke už akoby šetrili sily a presadila sa už iba Chessonová. Hetrikom sa v zápase prezentovala Jenny Potterová, ktorá pridala aj jednu asistenciu. Najproduktívnejšou hráčkou duelu sa však stala Natalie Darwitzová, autorka dvoch presných zásahov a troch gólových prihrávok. „Naším cieľom bolo postúpiť zo skupiny. Teraz nás ešte čaká dôležitý duel s Fínskom a na ten sa teraz musíme poriadne pripraviť,“ povedala po stretnutí pre iihf.com Natalie Darwitzová.

V druhom zápase sa favorizované Fínky vytrápili s Číňankami, aby napokon zvíťazili tesne 2:1. Vedenia sa prekvapujúco ujali hráčky Číny, keď sa v úvodnom dejstve presadila v oslabení Wangová. V druhej časti sa hráčkam fínskeho výberu podarilo otočiť na 2:1 zásluhou Rantamäkiovej a Hoviovej. Tento výsledok rozhodol o tom, že Fínky po predchádzajúcom triumfe nad Ruskom postúpili spolu s USA do semifinále. Naopak jeden z dvojice Čína, Rusko sa stretne v skupine o 5. – 8. miesto so Slovenskom.

Hokej – ženy – B-skupina – výsledky:
Rusko – USA 0:13 (0:5, 0:7, 0:1)
Góly: 3. M. Lamoreuxová (J. Lamoreuxová, Stacková), 6. Potterová (Knightová), 10. Thatcherová (Potterová, Knightová), 13. Cahowová (Stacková, Darwitzová), 16. Potterová (Knightová), 21. Ruggierová (Chuová, Darwitzová), 24. Stacková (M. Lamoreuxová), 27. J. Lamoreuxová (Darwitzová), 28. Darwitzová (Cahowová), 31. Darwitzová (Knightová), 32. Potterová (Thatcherová, Bellamyová), 34. Engstromová (Chessonová), 42. Chessonová (Stacková).
Vylúčené: 8:5 na 2 min, presilovky: 0:7, oslabenia: 0:2, rozhodovali: Hertrichová (Nem.) – Flödenová (Švéd.), Richardsonová (Kan.), 5365 divákov

Fínsko – Čína 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Góly: 30. Rantamäkiová (Pelttariová, Lindstedtová), 35. Hoviová – 19. Wangová.
Vylúčené: 5:10 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Tottmanová (V. Brit.) – Nakajamová (Jap.), Skovbakkeová (Dán.), 5317 divákov

Pozrite si program a výsledky Pozrite si tabuľky

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM