ELA Zo zahraničia

Americké tajné služby: Putin je frustrovaný, ZÚRI a chystá ešte agresívnejšie útoky

Ruský prezident vystupuje navonok vždy chladný a bez emócií. Putina mala vraj veľmi zaskočiť sila ukrajinského odporu a stal sa doslova nekontrolovateľným.

Ilustračný obrázok k článku Americké tajné služby: Putin je frustrovaný, ZÚRI a chystá ešte agresívnejšie útoky
Zdroj: TASR/AP

Americké tajné služby sa dostali do blízkosti ruského prezidenta Vladimira Putina a priniesli znepokojivé správy. Podľa ich informácií je šéf Kremľa nahnevaný, že invázia nejde podľa jeho predstáv a nečakane narazil na silný odpor Ukrajincov.

Frustrovaný a plný hnevu

Putin sa vraj izoloval a úplne si neuvedomuje, čo sa naozaj na Ukrajine deje. Spôsobiť to však môže to, že spustí ešte agresívnejšie útoky. 

Americkí úradníci sú vraj týmito zisteniami prekvapení, pretože Putin sa síce doteraz vždy správal chladne a navonok bez emócií, ale racionálne. 

Putin má byť podľa tajných služieb až natoľko vývojom situácie frustrovaný, že má aj časté výbuchy hnevu, informujú americké spravodajské služby. Podľa Američanov môže nariadiť znásobenie eskalácie. Putina mala vraj veľmi zaskočiť sila ukrajinského odporu.

Ešte nebezpečnejší

Podľa informácií sa mal Putin izolovať mimo Kremľa a má čoraz menej prehlásení. Namiesto neho pred kamerami vystupujú jeho zástupcovia. No ani tí nie sú o nič „prívetivejší“. Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev varoval, že ekonomická vojna sa môže zmeniť na reálnu.

Spravodajské služby však pripomínajú, že neexistujú žiadne dôkazy o tom, že by bol psychicky chorý, ako sa v niektorých kruhov hovorí.

Namiesto toho má mať časté a nezvyčajné výbuchy hnevu. „Už to nie je ten chladnokrvný diktátor s jasnou mysľou, akým bol v roku 2008,“ cituje NBC news bývalého riaditeľa CIA Johna Brennana.

Senátor USA za štát Florida Marco Rubio dodal, „starý Putin bol chladnokrvný, ale vypočítavý zabijak. Tento nový Putin je ešte nebezpečnejší.“

Súvisiace články

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM