Zo zahraničia

Americké ulice zaplnili skutočné hnijúce ZOMBIE: Ľudí na ne mení nová droga, VIDEO

Hrozná droga mení narkomanov na bezvládne zombie. Úplne paralyzovaní a hnijúci zaživa postávajú alebo ležia na každom kroku.

Ilustračný obrázok k článku Americké ulice zaplnili skutočné hnijúce ZOMBIE: Ľudí na ne mení nová droga, VIDEO
Zdroj: TikTok.com/thebizzleeffect

Zábery ako z postapokalyp­tického filmu prinieslo nové video, ktoré zachytáva dianie vo Filadelfii. Ako informoval portál CNN Prima News, Spojené štáty vôbec nezvládajú boj s novou omamnou látkou.

Droga ich mení na skutočné zombie

Jej názov je tranq a ide o takzvanú „zombie drogu“. Jej užitie narkomanov totálne paralyzuje. „Droga sa do celej zeme rozšírila z Filadelfie, práve tam je situácia najhoršia,“ píše portál.

Video ukazuje situáciu vo Filadelfii. Ulice sú zaplnené nehybne ležiacimi alebo stojacimi ľuďmi, ktorí vyzerajú ako skutočné zombie.

Ako pripomenul portál, práve Filadelfia je miestom, ktoré je označované ako „ground zero“, čiže oblasť, kde sa celé drogové šialenstvo začalo.

Droga tranq sa postupne šíri zo severovýchodu USA. „Ide o kombináciu xylazínu, čo je látka využívaná ako sedatívum pre kone a dobytok a úplne nevhodná pre ľudí, ktorá sa zmieša s lacným a, nanešťastie, široko dostupným fentanylom,“ vysvetľuje portál.

Hrozivé následky

Nová „zombie droga“ je poriadne desivá. Narkomanom sa po aplikácii drogy začnú na tele objavovať kožné rany. Opakované užívanie vedie až k hnilobe kože, nekróze (odumieraniu tkaniva) a veľmi často až k smrti.

Práve nové video, ktoré sa začalo šíriť na sociálnych sieťach, ukazuje obrovské dopady drogovej krízy. Paralyzovaní ľudia, ktorí často doslova hnijú zaživa, sa v neprirodzených polohách váľajú takmer všade.

V celej oblasti prudko rastie kriminalita. New York Post uvádza, že miestni podnikatelia dokonca začali svoje prevádzky opevňovať proti vandalom. Problémy už priznávajú aj tamojšie úrady. Tranq kríza spôsobila zvýšený počet úmrtí z predávkovania a veľké množstvo prípadov nepríjemných rán, ktoré končia amputáciou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM