Barbara Dallosová Správy Politika

TRAPAS Andreja Danka s plynom je hitom internetu: Neovláda učivo zo základnej školy?

Expredseda Národnej rady má už na konte viacero legendárnych hlášok. Za tú najnovšiu mu Slováci poriadne naložili.

Ilustračný obrázok k článku TRAPAS Andreja Danka s plynom je hitom internetu: Neovláda učivo zo základnej školy?
Zdroj: TASR

Bývalý predseda Národnej rady SR Andrej Danko má na konte hneď niekoľko výrokov, ktoré už zľudoveli. Pre svoj zmätočný rečový prejav a úsmevné zakoktania býva často terčom politickej satiry.

Zvláštna otázka

Najnovšie sa na svojom facebookovom profile vyjadril k plynovej kríze. Post mal byť akýmsi odkazom pre Richarda Sulíka, namiesto slov uznania sa ale Danko dočkal stoviek výsmešných komentárov.

„Mohol by sa niekto opýtať Sulíka, či naše plynové kotly prežijú skvapalnený plyn? Budú nám odchádzať horáky? Aké má zloženie?“ opýtal sa v statuse Danko a spustil tým lavínu.

Status Danko naformuloval tak, že to pôsobí, akoby mu neboli jasné základy fyziky. Plyn sa totiž skvapalňuje predovšetkým kvôli preprave a v domácnostiach už ho máme v plynnom skupenstve.

„P. Danko, poznáme tri skupenstvá, plynné, kvapalné a tuhé. Medzi týmito skupenstvami je možný prechod na základe fyzikálnych parametrov (teplota, tlak) bez zmeny chemických parametrov. To sa deje aj s tým plynom, u ktorého sa zvýši merná hustota (stane sa kvapalinou), aby sa dal efektívnejšie prepravovať. Toto je myslím fyzika 2. stupeň ZŠ. Niekedy je fakt lepšie mlčať,“ stojí v jednom z komentárov.

Ľudia sa bavia

Zatiaľ čo niektorí ľudia sa mu snažili vec trpezlivo vysvetliť, iní sa len dobre zabávali a nešetrili veselými emotikonmi a gifmi.

„Pán Danko, horáky nie, ale musíte si dávať pozor, lebo ak prudko otočíte gombíkom, tak riskujete, že vám skvapalnený plyn vystrekne do oka alebo ošpliecha celý digestor!“ uťahuje si jeden z komentujúcich. Viacero ľudí tiež žartovne odporučilo Dankovi kúriť mrazničkou.

Jeden z komentujúcich si dal záležať a napísal text odkazujúci na predošlé Dankove výroky a jeho známe zakoktania:

„Bozkávam vás všade pán Danko. Schym ste ukončil základnú školu? Lebo je známe ľudia že otupejevjaju a vy ste príkladom živým toho. Odpoveď zaslúžim si viac ako výložky vy. Dúfam že to bude ešte v tohtoročnom termeni. Môžeme kľudne sadnúť aj za ostrouhlý stôl aj vizuálne. Lebo žiaden človek nedokáže dať toľko lásky človeku, ako len človek človeku. A predsa, zodpovednosť politikov je prehltávať. Ďakujem za odpoveď vašu a na záver: nefeť pleseň,“ kreatívne napísal Tomáš.

Danko sa bráni

Niekoľko hodín po zverejnení postu reagoval aj jeho autor. Danko zverejnil ďalší status, tentoraz sa prihovára satirickej stránke Zomri, ktorá na jeho otázku upozornila.

„Len tak medzi rečou, milé Zomri, teda Sulíkova stránka. Otázka znie, akú štruktúru má plyn, ktorý skvapalňujú v USA a aký má pôvod. Som presvedčený, že vás smiech prejde, keď vám odíde plynový kotol a budete platiť o 150 % viac ako doteraz. Cynizmus a povrchnosť vám v zime nepomôžu,“ napísal.

Či sa s touto odpoveďou uspokoja Slováci, ktorých Dankov prvý status pohoršil, je už len na nich.

Posted by Andrej Danko - predseda SNS on Thursday, July 14, 2022

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM