Aktualizované MAK Krimi

Andruskó vinný! Za vraždu Jána Kuciaka dostal 15 rokov

Odsúdený Zoltán Andruskó súhlasí s trestom odňatia slobody vo výške 15 rokov v strednom stupni stráženia. Dohodu o vine a treste za vraždu uzavrel na Špecializovanom trestnom súde.

Ilustračný obrázok k článku Andruskó vinný! Za vraždu Jána Kuciaka dostal 15 rokov
Zdroj: TASR

Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku odsúdil obvineného Zoltána Andruskóa na trest 15 rokov odňatia slobody v strednom stupni stráženia za úkladnú vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Rozsudok je právoplatný, vzhľadom na to, že Andruskó súhlasil s dohodou o vine a treste.

Senát ŠTS v pondelok neschválil dohodu o vine a treste medzi Andruskóom a prokurátorom ÚŠP. Ten navrhoval Andruskóa odsúdiť na desať rokov trestu odňatia slobody za vraždu novinára. Predsedníčka senátu Pamela Záleská uviedla, že namiesto navrhovaných desať rokov by za spravodlivý trest považovala 15 rokov odňatia slobody.

Andruskó je odsúdený za vraždu novinára Jána Kuciaka.

Tú si u neho mala objednať Alena Zsuzsová na objednávku Mariana Kočnera. Za vykonávateľov označuje prokuratúra Miroslava Marčeka a Tomáša Szabóa, ktorým za to mal Andruskó sprostredkovať finančnú odmenu.

Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača. Podľa obžaloby si vraždu objednal Marian Kočner ako pomstu za články, ktoré Kuciak publikoval o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM