ELA Magazín Ona

Astrologička Valika: Koronakríza odhalila milenecké vzťahy, nevery a budú i rozvody

Slovo koronakríza má za následok doslova to, na čo poukazuje: krízu. Izolácia a nútene strávený čas s partnermi sa výrazne podpísali aj pod vzťahy.

Ilustračný obrázok k článku Astrologička Valika: Koronakríza odhalila milenecké vzťahy, nevery a budú i rozvody
Zdroj: pixabay.com

Valiku Polčicovú vyhľadávajú ľudia už 30 rokov. Pre odpovede o tom, akí sme z pohľadu znamenia vo zverokruhu, prečo sa nám dejú opakované životné situácie, na čom máme popracovať, aké rozhodnutia prijať či čo môžeme v budúcnosti očakávať, si k Valike chodia nielen známe tváre showbiznisu, ale i slovenské politické špičky a každý, koho zaujíma astrológia.

„Astrológia je ako náš životopis. Od prvého nádychu až po posledný výdych,“ hovorí Valika. A áno, mnohí „neveriaci“ jej klopú na dvere už vtedy, keď si nevedia dať rady so životom a najmä so vzťahmi. Ak za ňou príde klient, ktorý nemá závažné ochorenie, otázka zdravia je posledná, ktorá Slovákov trápi.

Kríza preklepla vzťahy

Koronakríza a povinné sedenie doma na zadku s rodičmi, deťmi a partnermi, nastavila zrkadlo viacerým vzťahom. Zrazu to zahrmelo frustráciou a hádkami pod strechou i tam, kde to v stereotype všedných dní klapalo.

Pred touto sociálnou izoláciou hľadali partneri (často nevedome) viaceré úniky v tých vzťahoch, ktoré síce navonok fungovali, ale ich aj dusili: Výhovorky na viac času stráveného v práci, s kamošmi na pive, s kamarátkami na nákupoch či radšej v posilňovni. Nuž, zrazu nebolo kam ujsť a za kým bežať…

O tom, že viaceré vzťahy dostali na frak, hovorí aj Valika, ktorá v čase krízy pomáhala a radila stálym klientom po telefóne. „Každú chvíľu počujem: "Rozvediem sa. Nevedela som, aký je to debil. Šibe nám doma…“ Muži hovoria, že ani netušili, aká je ich partnerka vyrývačná, chce sa rozprávať o hlúpostiach," približuje Valika pohľad na krízu vo vzťahoch oboch pohlaví.

Máj, lásky/hádok čas?

Ako astrologička hovorí, viac času stráveného s partnermi iba zviditeľnilo to, že ľudia spolu nevedia vychádzať. „Ďalší fenomén karantény je ten, že sa prišlo na veľa nevier. Aj preto sú ľudia nervózni, lebo sa nemôžu stretávať s milenkou, milencom. Problémom je aj vypisovanie si na mobiloch. Nastali rôzne "výmaky“ typu „s kým si píšeš?“, nazeranie do telefónov, a tam nájdené milostné správy či zablokovaný telefón," hovorí astrologička. Krivka rozvodovosti sa možno na Slovensku mierne zvýši.

Na druhej strane, mnohé vzťahy to utužilo a nakoplo k lepšiemu fungovaniu. Ktoré znamenia ale najviac zasiahla spoločenská izolácia?

„Veľa planét je nakopených v znamení Kozorožca od začiatku pandémie na Slovensku. Veľmi to zasiahlo práve Kozorožcov, Strelcov, Škorpiónov, Baranov a Vodnárov,“ približuje Valika.

O máji sa hovorí ako o mesiaci lásky. Ktorým znameniam by malo byť ustlaté na ružiach? „Paradoxne, znameniam, ktoré som vymenovala plus Váham, Blížencom, Pannám a Rybám,“ uzatvára Valika.

Bez ohľadu na čokoľvek, buďme vďační za každý vzťah: Či už ten vylepšený alebo ukončený. Lebo ako sa hovorí, čo bolo nefunkčné, skončilo a otvorilo možnosť novému. A ten, s kým žijeme, zrkadlí aj nás samotných…

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM