Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Autentické VIDEO: Stroskotanec prežil na mori 11 dní bez jedla a vody, plavil sa v MRAZNIČKE!

Na mrazničke ukoristenej z potápajúcej sa lode sa rybár plavil po Antlantiku neuveriteľne dlhý čas v príšerných podmienkach.

Ilustračný obrázok k článku Autentické VIDEO: Stroskotanec prežil na mori 11 dní bez jedla a vody, plavil sa v MRAZNIČKE!
Zdroj: Twitter.com/BBN Brazil

To, čo sa stalo brazílskemu rybárovi, pripomína skôr scenár z dobrodružného filmu, než skutočnú udalosť. Je priam neuveriteľné, že stroskotanec prežil. Za život môže vďačiť len mrazničke a vlastnej vytrvalosti.

Plavba v mrazničke

Romualdo Macedo Rodrigues je 44-ročný rybár, ktorý prežil 11 dní na otvorenom oceáne. Nemal jedlo ani vodu a ako plavidlo mu slúžila mraznička, ktorú sa mu podarilo zachrániť z potápajúcej sa lode. Jeho príbeh priniesol portál Insider.

Stroskotanec bol v Atlantiku na rybárskej výprave. Nevedno, čo presne sa stalo, no jeho loď sa odrazu začala napĺňať vodou. Podarilo sa mu však zmocniť mrazničky, ktorú použil ako provizórnu loď.

„Bol som zúfalý. Myslel som si, že sa blíži môj koniec. Ale vďaka Bohu som prežil, Boh mi dal ešte jednu šancu,“ povedal nábožensky založený Rodrigues pre portál.

Okrem toho, že rybár bol bez jedla a vody, ohrozovali ho aj žraloky. Podľa jeho slov raz plaviacu sa mrazničku obkolesili, nakoniec však neútočili a odplávali.

Neverili vlastným očiam

V jedenásty deň plavby bol už Rodrigues naozaj v koncoch. Hladný, smädný, dezorientovaný vysilený a s vážnym úpalom. Záchrana prišla v poslednej chvíli. Zvláštny objekt na hladine si všimli pasažieri okolo idúcej lode. Nečudo, že zostali poriadne prekvapení, keď videli z mrazničky vykúkať človeka.

Twitterom kolujú zábery Rodriguesovej záchrany. Posádka lode najskôr mrazničku pritiahne k palube, následne sa snaží vytiahnuť z nej zúboženého muža. Ten sotva stojí na nohách, no zázrakom žije. Prvé, čo si Romualdo od svojich záchrancov vypýtal, bola pitná voda.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM