Lucia Lauková Rôzne

Babie leto predsa dorazí: Čakajú nás slnečné dni s teplotami do 23 stupňov

Pred nami je veľmi príjemné oteplenie. Všetko nasvedčuje tomu, že sa dočkáme babieho leta.

Ilustračný obrázok k článku Babie leto predsa dorazí: Čakajú nás slnečné dni s teplotami do 23 stupňov
Zdroj: TASR

Chladnejšie a daždivé dni, ktoré nás trápili od začiatku týždňa, sú podľa vyhliadok na ústupe. „Vystriedajú ich slnečné dni. Záver týždňa bude príjemný, teploty stúpnu k +23 °C,“ predpovedá iMeteo.

„Po daždivej a veternej noci budú od západu zrážky ustávať a cez deň sa očakávajú iba občasné prehánky, hlavne na severe,“ uvádza portál.

Vo štvrtok nás čaká premenlivá oblačnosť, pričom teploty majú stúpnuť na +13 až +18 °C, v severných oblastiach okolo +11 °C.

Na horách bude podľa iMeteo veterno, vo vysokých polohách môže prekvapiť búrlivý vietor až víchrica, avšak vietor k večeru postupne zoslabne. „Teplota od 1500 m n. m. sa bude pohybovať okolo +4 °C,“ dodáva portál.

Pekné počasie sa črtá v piatok. „Teploty sa vyšplhajú vyššie, a to na +15 až +20 °C, a cez víkend dokonca na +18 až +23 °C. Čaká nás veľmi teplý a slnečný víkend,“ konštatuje iMeteo.

Príjemné počasie sa prenesie aj do začiatku budúceho týždňa. Podľa portálu všetko napovedá tomu, že babie leto k nám predsa len dorazí a vychutnáme si hrejivé slnečné dni bez vetra a dažďov.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM