TOS Lifestyle

Snívalo sa vám o SMRTI blízkeho? Odborníčka vysvetľuje, čo to znamená. Je dôvod na obavy?

Sny o hadoch či zuboch naháňajú hrôzu, no s najhorším pocitom sa človek budí, keď sa mu sníva o smrti svojho blízkeho. Čo znamenajú tieto sny?

Ilustračný obrázok k článku Snívalo sa vám o SMRTI blízkeho? Odborníčka vysvetľuje, čo to znamená. Je dôvod na obavy?
Zdroj: Unsplash.com

„Keďže sny pochádzajú z podvedomia, môžu odhaliť naše najhlbšie potreby, obavy a túžby,“ cituje server denníka Daily Mail psychologičku Carmen Harra, ktorá objasnila význam desiatich najbežnejších snov, ktoré človeku následne vŕtajú v hlave, pokiaľ si ich pamätá. Reč je napríklad o hadoch, podvádzaní, páde, lietaní, zuboch, prenasledovaní a aj o smrti.

Čo znamená, ak sa nám sníva jeden z najdesivejších snov, sen o smrti blízkej osoby?

Nebojte sa

Podľa psychologičky to nie je znamenie, že milovaná osoba zomrie resp. umiera. Sen o smrti symbolizuje metaforický koniec alebo začiatok nejakého aspektu života.

„Sen o smrti milovanej osoby, ak to je váš rodič, súrodenec alebo dieťa, naznačuje, že váš vzťah s touto osobou sa vyvíja,“ uviedla Carmen Harra.

Ak sa vám ale snívalo o tom, že zomrel váš expartner, znamená to, že voči nemu chováte odpor alebo že vaše city k nemu sú definitívne minulosťou.

Sen o vlastnej smrti

A potom je tu aj sen o vlastne smrti. „Snívanie o vlastnej smrti znamená, že prechádzate sebarozvojom a veľkou transformáciou. Časť vás zomrela, aby vzbudila niečo nové," vysvetlila psychologička.

Je tiež podľa jej slov možné, že sa človek vtedy vzdáva starého správania alebo deštruktívnych návykov.

„Možno sa tiež priveľa obetujete, vzdávate sa časti seba pre druhých. Vidieť svoju vlastnú smrť vo sne môže znamenať, že sa chcete zbaviť nejakej významnej povinnosti alebo ťažkosti vo svojom živote,“ doplnila Harra.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM