Zo zahraničia

Babišova VÝNIMOČNÁ kampaň! Orbán ho prišiel podporiť do Ústí nad Labem, kde kandiduje

Český premiér Andrej Babiš prijal v stredu v Prahe predsedu vlády Maďarska Viktora Orbána.

Ilustračný obrázok k článku Babišova VÝNIMOČNÁ kampaň! Orbán ho prišiel podporiť do Ústí nad Labem, kde kandiduje
Zdroj: TASR/AP

Po pracovnom stretnutí v Kramářovej vile sa obaja vydali do mesta Ústí nad Labem, kde je Babiš lídrom kandidačnej listiny hnutia ANO v októbrových voľbách.

Výnimočná podpora!

„Priznávame, že nás (Orbán) príde pred voľbami podporiť,“ povedal serveru Lidovky.cz pred stretnutím nemenovaný zdroj z prostredia Babišovej kampane. S maďarským premiérom pricestoval tiež maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó aj šéf rezortu inovácií a technológií László Palkovics.

Podľa politického stratéga a zakladateľa Inštitútu politického marketingu Karla Komínka, ktorého citoval server iDNES.cz je zapojenie Orbána do českej kampane „výnimočné“.

Babiš podľa Komínka stavil v kampani na strach z migrácie.

Majú dobré vzťahy

„Premiér týmto krokom mieri na skupinu, ktorá je skeptická voči európskej integrácii a má negatívny vzťah k migrácii. Orbán je v EÚ symbolom štátnika, ktorý tvrdo presadzuje národné záujmy a zdieľa s Babišom podobný politický štýl,“ povedal v rozhovore pre iDNES.cz Karel Komínek.

Spravodajský server pripomenul, že Babiš s Orbánom udržiavajú dlhodobo dobré vzťahy a majú podobný názor na celý rad tém. Minulý týždeň bol český premiér na dvojdňovej návšteve Maďarska, kde sa zúčastnil aj na demografickom summite.

Maďarský premiér Viktor Orbán sa v rámci programu v Českej republike stretne aj s prezidentom Milošom Zemanom. Hovorca Hradu Jiří Ovčáček potvrdil, že ho prezident prijme na zámku v Lánoch.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM