Správy Zo Slovenska

Baťová skončila ako riaditeľka: Štátny ústav pre kontrolu liečiv bude mať nového šéfa

Po šiestich rokoch bude mať Štátny ústav pre kontrolu liečiv nové vedenie. Zuzanu Baťovú vystrieda Peter Potúček.

Ilustračný obrázok k článku Baťová skončila ako riaditeľka: Štátny ústav pre kontrolu liečiv bude mať nového šéfa
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Zuzana Baťová už nebude riaditeľkou Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv. Od februára ju nahradí Peter Potúček, ktorý bude ústav viesť do ukončenia riadneho výberového konania Informuje o tom Ministerstvo zdravotníctva SR na svojom webe.

Baťová bola vo funkcii od septembra 2016. Do funkcie riaditeľky a vedúcej služobného úradu Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv ju na základe úspešného absolvovania výberového konania vymenoval ešte bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

Kto je Peter Potúček?

Peter Potúček podľa rezortu zdravotníctva vyštudoval Farmaceutickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave, odborné vedomosti čerpal aj na univerzite v Ríme, v Taliansku.

V Štátnom ústave na kontrolu liečiv pracoval v rokoch 2005 až 2010. Pracovné skúsenosti v odbore mal získať aj na viacerých manažérskych pozíciách v komerčnom sektore.

„Prichádzam do prostredia, ktoré mi je známe, čo považujem za výhodu, pretože v čase pandémie je potrebné pre správne rozhodnutia vedieť sa rýchlo orientovať. V rámci COVID-19 je dôležité tiež nepretržite sledovať trendy a byť v úzkom kontakte s Európskou liekovou agentúrou a ďalšími odbornými autoritami. Verím, že aj v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva budeme prinášať ľuďom na Slovensku moderné a bezpečné lieky, rovnako tak budeme ako Štátny ústav pre kontrolu liečiv zodpovedne plniť svoju úlohu v systéme,“ povedal Peter Potúček.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM