Regióny

Betlehemské svetlo pre každého: Na Vianoce príde aj do Bardejova, pozrite kedy

Už po 23. krát si budú mať aj Bardejovčania možnosť Betlehemské svetlo preniesť priamo k svojim štedrovečerným stolom.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo pre každého: Na Vianoce príde aj do Bardejova, pozrite kedy
Zdroj: TASR

Plamienok Betlehemského svetla začal svoju púť v ďalekej Svätej zemi, v izraelskom Betleheme v Bazilike Narodenia Pána. Odtiaľ bol špeciálnym lietadlom prepravený do rakúskeho Linca a následne do Bratislavy, kde ho prevzali skauti. Tí ho vlakmi rozviezli po celom Slovensku. Odhaduje sa, že na prenose a odovzdávaní Betlehemského sveta sa na celom svete podieľa takmer milión ľudí. Informuje o tom jeden z organizátorov akcie v Bardejove Jozef Krajči.

„Sme veľmi radi a úprimne sa tešíme z toho, že tradícia vítania svetla sa ujala aj v našom historickom Bardejove. Ba čo viac, že sa uskutočňuje už po 23. krát na ekumenickej báze a že si ju osvojuje čoraz viac ľudí z mesta i širokého okolia,“ uviedol Krajči s tým, že prítomní, ktorí si po Betlehemské svetlo prídu, budú mať tiež možnosť vypočuť si príhovory predstaviteľov všetkých piatich cirkví v našom meste.

„Hlavným poslaním tejto nádhernej slávnosti je zvýrazniť pokoj, lásku a radosť nielen z narodenia Pána Ježiša Krista, ale i medzi nami,“ dodal organizátor. Betlehemské svetlo si so svojimi lampášmi, či inými svietidlami môžete prísť zobrať aj vy, a to 24. decembra o 12:00 pred mestský magistrát na Radničné námestie v Bardejove.

foto: ilustračné

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM