Jakub Forgács Regióny

Bez prúdu sú mnohí ľudia na strednom Slovensku: NAJHORŠIA situácia je na Horehroní

Najviac škody narobili tradične popadané stromy a konáre. Situácia sa, našťastie, postupne upokojuje.

Ilustračný obrázok k článku Bez prúdu sú mnohí ľudia na strednom Slovensku: NAJHORŠIA situácia je na Horehroní
Zdroj: Stredoslovenská distribučná

Po nedeľnej víchrici má Stredoslovenská distribučná (SSD) poruchy ešte na deviatich vedeniach vysokého napätia. Na úrovni nízkeho napätia budú dnes elektrikári riešiť viac ako sto problémov. Celkovo čaká na strednom Slovensku na obnovenie dodávok elektriny približne tisíc domácností. Informoval o tom Miroslav Gejdoš, špecialista externej komunikácie SSD.

„Väčšina z nich je v okrese Brezno, konkrétne v obciach Michalová a Pohronská Polhora,“ uviedol.

Niekoľko desiatok odberných miest je podľa jeho slov bez prúdu ešte aj na Liptove a hornom Považí. „Najviac škody narobili tradične popadané stromy a konáre. V priebehu dňa budú elektrikári zo SSD vymieňať poškodené stĺpy, konzoly, izolátory, spájať pretrhané vodiče a opravovať poškodené trafostanice. V niektorých lesných úsekoch ich čakajú aj pochôdzky v náročnom teréne a vyhľadávanie poruchových miest,“ vymenoval.

Energetici predpokladajú, že vzhľadom na priaznivejšie počasie pôjde postupná obnova distribúcie elektriny plynulo a v najbližších hodinách odstránia väčšinu porúch. „Na niektorých miestach im to však môže trvať dlhšie. Najmä v neprístupnom teréne, kde sa pre sneh a blato nemôže dostať technika,“ dodal Gejdoš.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM