Zo Slovenska

JAZDÍTE takto bežne po diaľnici? Dopúšťate sa priestupku, HROZÍ vám pokuta až 100 eur!

Jazdíte často po diaľnici? V tom prípade si dajte pozor na jeden priestupok, za ktorý hrozí pokuta.

Ilustračný obrázok k článku JAZDÍTE takto bežne po diaľnici? Dopúšťate sa priestupku, HROZÍ vám pokuta až 100 eur!
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Polícia zverejnila najnovšie video, v ktorom upozorňuje na priestupok, ktorého sa slovenskí vodiči dopúšťajú až príliš často.

„Policajti dopravnej polície sa často stretávajú s tým, že vodiči aj napriek tomu, že je to zakázané, bezdôvodne jazdia v strednom jazdnom pruhu mimo obce na diaľnici, kde sú tri jazdné pruhy v jednom smere jazdy,“ priblížila polícia.

Ako to vlastne je?

„Mimo obce na ceste s dvoma a viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými v jednom smere jazdy sa jazdí vždy v pravom jazdnom pruhu. V ostatných pruhoch sa jazdí len vtedy, ak je to dôležité na predchádzanie, obchádzanie, otáčanie alebo odbočovanie,“ vysvetľuje polícia v novom videu.

Pozor na pokutu

Ak vás muži zákona uvidia pri bezdôvodnej jazde po strednom pruhu, hrozí vám pokuta. „Bezdôvodnou jazdou v strednom jazdnom pruhu porušujete ustanovenia zákona o cestnej premávke a dopúšťate sa priestupku. Za ten je v správnom konaní možné uložiť pokutu do 100 eur,“ upozornila v minulosti polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

VRÁBELOVKA (26.): SLOVENSKÍ VODIČI MILUJÚ STREDNÝ PRUH NA TROJPRÚDOVEJ DIAĽNICI, AJ KEĎ NEPREDBIEHAJÚ Námety do "Vrábeloviek" nám zasielajte formou súkromných správ. Ďakujeme.

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, July 18, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM