han Šport Ostatné športy

Biatlonistky Fialkové nezískali medailu ani na záver MS: Kritiku si zlízli servismani!

Posledné preteky biatlonistiek na MS v Anterselve nedopadli pre sestry Fialkové vôbec dobre. Tie sa po nich sťažovali na lyže.

Ilustračný obrázok k článku Biatlonistky Fialkové nezískali medailu ani na záver MS: Kritiku si zlízli servismani!
Zdroj: TASR

Záverečné preteky žien hromadným štartom žien na 12,5 km odštartovali najlepšie Francúzka Julia Simonová, Rakúšanka Katharina Innerhoferová a Češka Markéta Davidová, ktoré sa po úvodnej ležke zoradili na prvých troch miestach. Na prvej položke urobili slovenské sestry Paulína a Ivona Fialkové po jednej chybe a zaradili sa na 23. a 24. priečke.

Streľba Paulíne išla

Po druhej ležke viedla Innerhoferová pred Simonovou, na tretie miesto poskočila Poľka Monika Hojniszová-Staregová, naopak Davidová sa s dvomi chybami prepadla dozadu. Paulína Fialková strieľala bez chyby a posunula sa na 19. miesto. Ivona spravila jednu a držala 24. pozíciu.

Aj v stojke mala nulu, ale…

Po prvej stojke sa Paulína Fialková posunula na 13. miesto, Ivona bola 21. O všetkom sa tak rozhodovalo na záverečnej položke. Paulína mala s jedinou chybou najlepšiu streľbu zo všetkých 30 štartujúcich, ale nakoniec to stačilo len na 15. miesto. V cieli mala stratu 1:35,9 min na Röiselandovú, ale bolo to jej najlepšie umiestnenie na MS v Anterselve. V šprinte bola 16., v stíhačke 17. a vo vytrvalostných pretekoch obsadila 24. miesto. Ivona Fialková spravila na záverečnej položke až štyri chyby a do cieľa prišla na 25. mieste s mankom 3:40,0 min.

Sestry si vyliali srdce

Sestry Fialkové sa po pretekoch sťažovali na zle pripravené bežky a kritizovali servismanov slovenského tímu. „Neviem, čo mám na to povedať. V každom kole ma obehlo päť-šesť pretekárok. Jedine streľba ma zachránila, ináč by bol z toho ešte horší výsledok. Je mi z toho až do plaču,“ uviedla Paulína Fialková pre RTVS. Jej tréner Martin Bajčičák priznal, že výber lyží nebol šťastný. „Zobrali sa lyže, ktoré sú viac do zimy. Dážď urobil svoje.“

Sestry Fialkové na MS
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM