Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Bitka pre zle nasadené rúško? V obchode sa strhla mela, muž napadol policajta v civile

Keď si šiel policajt v čase osbného voľna nakúpiť, netušil, že sa stane aktérom zvláštneho incidentu. Muži zákona opisujú, čo sa na mieste dialo.

Ilustračný obrázok k článku Bitka pre zle nasadené rúško? V obchode sa strhla mela, muž napadol policajta v civile
2
Galéria

O prekrytí horných dýchacích ciest, či už rúškom alebo respirátorom, počúvame neustále. V predajni ho na základne súčasných opatrení jednoducho mať musíme. A práve upozornením na nesprávne nasadenú ochranu tváre začala roztržka, ktorú opisuje trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti. Jej aktérmi sú manželský pár a policajt v civile.

„Náš kolega v čase svojho osobného voľna v predajni potravín spozoroval ženu, ktorá nemala riadne prekryté horné dýchacie cesty. Slušne ju na túto skutočnosť upozornil, avšak reakcia bola taká, že žena o tom, že bola upozornená, povedala svojmu manželovi a ten na nášho kolegu fyzicky i verbálne zaútočil. Aj on bol bez prekrytia horných dýchacích ciest,“ opisuje polícia.

Policajt v civile následne upozornil zamestnankyňu obchodu, aby privolala pracovníka SBS alebo policajnú hliadku. Hliadka na miesto dorazila, spísala záznam a keďže manželia odmietli prejednanie skutku na mieste, vec bola posunútá Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne k ďalšiemu konaniu.

„Okrem toho sa muž mal dopustiť priestupku proti občianskemu spolunažívaniu a v tejto vecí stále prebieha objasňovanie,“ dodávajú k prípadu muži zákona.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM