Eva Sládková Rôzne

BIVIO pre koronavírus krachuje. V ohrození je viac ako 20 znevýhodnených ľudí. POMÔŽTE!

BIVIO je jedinečný projekt, ktorý do bodky napĺňa idey o inklúzii znevýhodnených ľudí.

Ilustračný obrázok k článku BIVIO pre koronavírus krachuje. V ohrození je viac ako 20 znevýhodnených ľudí. POMÔŽTE!
6
Galéria
Zdroj: BIVIO FB

Mentálne aj zdravotne postihnutí ľudia tam dostali prácu a všetkým dokazujú, že vedia zabezpečiť rovnako dobrú stravu a ubytovanie ako konkurencia.

Akceptácia

BIVIO je totiž hotel a reštaurácia v Rači, kde títo ľudia pracujú a tak majú ideálnu možnosť postarať sa o seba. „Je veľmi dôležité začleniť ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti. Chceme, aby boli akceptovaní, aby mohli pracovať, vzdelávať sa, oddychovať, mať rodinný život a priateľov,“ vysvetľuje hlavné poslanie projektu Iveta Mišová.

Hrozí krach

BIVIO je však teraz na pokraji krachu. Koronavírus ho úplne ruinuje. Preto, že tam pracuje ohrozená skupina ľudí, muselo zavrieť svoje prevádzky ešte skôr, ako to nariadila vláda. „Tým, že robíme gastro a ubytovanie, ľudia sa nám v súvislosti s koronavírusom začali odhlasovať. Zrušili všetky akcie a nás to už teraz príšerne zasiahlo. Nemáme ani z čoho uhradiť mzdy,“ dodáva zúfalá Iveta Mišová.

Keďže ide o mimovládnu organizáciu, navyše zameranú na sociálnu pomoc, ani v bežné dni pre ňu nie je jednoduché prežiť. „V marci máme stratu okolo 20-tisíc eur. Tie sme plánovali na mzdy, ale aj na splátky úverov.“

Pomôžte

BIVIO sa teraz obracia so žiadosťou o pomoc na tých, ktorých zatiaľ táto kríza až tak nezasiahla. Pomôcť zažehnať krízu ľuďom v tejto ťažkej situácii môžete prostredníctvom Transparentného účtu: SK45090000000­05165830902.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM