ELA Regióny

Bodka za EROŤÁKOM! Vallo pozýva na kávu za EURO, v bistre budú zafixované ceny

Priestory bývalého erotického salónu v Sade Janka Kráľa, ktoré prešli rekonštrukciou, sa zmenia na gastroprevádzku Ferdinand. Primátor Matúš Vallo ohlásil detaily, ktoré potešia Bratislavčanov.

Ilustračný obrázok k článku Bodka za EROŤÁKOM! Vallo pozýva na kávu za EURO, v bistre budú zafixované ceny
15
Galéria

Národná kultúrna pamiatka, najstarší verejný park, obľúbené zelené miesto pre rodiny s deťmi a uprostred erotický masážny salón. V Sade Janka Kráľa to bol prinajmenšom poriadny bizár.

Ten už ale navždy skončil a návštevníci hlavného mesta a najmä Bratislavčania sa konečne dočkajú dôstojných služieb na tomto frekventomvanom mieste.

Čoskoro tu začne prevádzka bistra pre všetkých, oznámil primátor Bratislavy Matúš Vallo na Instagrame. Kedy ho otvoria?

Fixné ceny

Víťazom verejnej obchodnej súťaže sa stala spoločnosť Wirtshaus, ktorá priestory bude mať v prenájme štyri roky s možnosťou predĺženia o ďalšie tri.

„Víťazný návrh získal od odbornej výberovej komisie najväčší počet bodov v kombinácii kritérií, ktoré boli rozdelené medzi ponúkanú výšku nájomného a kvalitatívne aspekty. Spoločnosť Wirtshaus by chcela s otvorením prevádzky stihnúť ešte letnú sezónu,“ uviedol pre TASR hovorca Bratislavy Peter Bubla.

„Keďže ide o Sad Janka Kráľa, v rámci súťaže sme sa, pochopiteľne, nesústredili len na výšku nájmu, ale kľúčovou pri rozhodovaní bola kvalita a tiež to, aby si tu skutočne každý, či už sú to rodiny s deťmi, seniorky a seniori, jednoducho každý mohol dovoliť dať si niečo dobré. Od rána až do večera tu preto budú okrem štandardnej ponuky aj cenovo zvýhodnené produkty s fixnutými cenami, napríklad espresso za jedno euro alebo bábovka za 1,90 eura. A kedy sa bistro s názvom Ferdinand otvorí? Verím, že už v máji,“ oznámil dobré správy Vallo.

Prečo Ferdinand?

Pomenovanie prevádzky Ferdinand má podľa spoločnosti viacero dôvodov. Okrem toho, že je ako názov gastroprevádzky originálny či zapamätateľný, avšak zároveň úzko spojený s Bratislavou a Katedrálou sv. Martina. Práve na ňu sa návštevníci Sadu Janka Kráľa pozerajú, a zároveň bola miestom korunovácii uhorských panovníkov.

„Najfrekvento­vanejšie meno korunovácií v Bratislave bolo práve Ferdinand. Konkrétne Ferdinand II., Ferdinand IV. a Ferdinand V., ktorý bol aj posledným korunovaným panovníkom v Bratislave,“ vysvetľuje spoločnosť vo svojej prezentácii.

Zároveň názov vníma aj ako poctu autorovi budovy, architektovi Ferdinandovi Končekovi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM