han Šport Ostatné športy

Bola krásna, chcela byť policajtkou a milovala autá: Prekazil jej to náraz do stromu! FOTO

Na automobilových pretekoch Rely Vidreiro v Portugalsku zahynula len 21-ročná španielska navigátorka Laura Salvová. Po náraze do stromu bola na mieste mŕtva.

Ilustračný obrázok k článku Bola krásna, chcela byť policajtkou a milovala autá: Prekazil jej to náraz do stromu! FOTO
12
Galéria

Mladá krásavica mala vzor vo svojom otcovi a sestre, ktorí tiež jazdili. Práve oni ju priviedli do sveta motošportu. Priam hrozivo vyzerá aj správa, že 21-ročná brunetka naskočila do pretekov len v tomto roku.

Nesedela za volantom

Keďže rely sa jazdí vo dvojici, pretože každý šofér má svojho navigátora. Laura bola tou osobou, ktorá navigovala a určovala ako má jej kolega reagovať v plnej rýchlosti na náročnej trati. To sa jej stalo osudným.

Ku tragédii prišlo počas rýchlostnej skúške, kedy jej krajan Miguel Socias stratil kontrolu nad vozidlom Peugeot 208 a skončil mimo trate. Žiaľ, narazil do stromu.

Rýchla smrť

Aj napriek okamžitému zásahu záchranárov sa život mladej ženy už nepodarilo zachrániť. Lekári boli pri Laure do dvoch minút a pokúšali ju oživiť. Bol privolaný aj vrtuľník, ale napokon ho stiahli, pretože Laure už nebolo žiadnej pomoci.

Pilot vyviazol z havárie bez vážnejších zranení a preteky po tragickej udalosti ukončili.

„Bohužiaľ, musíme potvrdiť, že počas našej Rely prišlo k úmrtiu. Spolujazdkyňa Laura Salvová utrpela na začiatku prvej rýchlostnej skúške smrteľnú nehodu. Týmto by som chcel vyjadriť rodine, priateľom a známym úprimnú sústrasť,“ vyhlásil prezident automobilového klubu Rely Vidreiro .

Študovala na vysokej

Nikto si nevie vysvetliť, prečo k tragédii prišlo, pretože sa nehoda stala na relatívne bezpečnom úseku. To už však Laure život nevráti… Mala v pláne sa stať policajtkou a okrem pretekanie študovala na vysokej škole. Vo voľnom čase rada športovala a chodila do prírody. Milovala aj hranie na gitare.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM