Magazín

Budeme ju ešte počuť spievať? Céline Dionová SO SLZAMI v očiach priznala VÁŽNU chorobu!

Kanadská speváčka Céline Dionová vo štvrtok oznámila, že nedávno jej diagnostikovali veľmi zriedkavú neurologickú poruchu.

Ilustračný obrázok k článku Budeme ju ešte počuť spievať? Céline Dionová SO SLZAMI v očiach priznala VÁŽNU chorobu!
Zdroj: Facebook.com/Celine Dion

Spôsobuje kŕče svalov a problémy s hlasivkami a preto je nútená zrušiť časť svojho koncertného turné. Vo videu zverejnenom na sociálnych sieťach, odkiaľ ich prevzala aj televízia BFM, Dionová spresnila, že ide o syndróm stuhnutého človeka (SPS).

Jeden z milióna

Ochorenie známe aj ako Moersch-Woltmanova choroba „postihuje približne jedného z milióna ľudí“. „O tejto zriedkavej chorobe ešte stále nevieme všetko, ale teraz vieme, že je príčinou svalových kŕčov, ktorými trpím,“ dodala speváčka.

Ochorenie ovplyvňuje jej každodenný život na mnohých úrovniach. „Niekedy mám veľké problémy s chôdzou a nie vždy môžem používať hlasivky, aby som spievala tak, ako chcem,“ vysvetľovala so slzami v očiach. Vzhľadom na zdravotný stav preto „nebude schopná“ pokračovať od februára roku 2023 v turné po Európe.

Odloží koncerty?

Jej tím medzičasom spresnil, že osem koncertov naplánovaných na leto v Európe už bolo zrušených. Produkčná spoločnosť však ubezpečila, že koncerty ohlásené na obdobie od 26. augusta do 4. októbra 2023 sa uskutočnia.

Už v roku 2018 Dionová pre zdravotné problémy odložila niekoľko vystúpení v Las Vegas. Vtedy sa odvolávala na bolesti hrdla a problémy so stredným uchom.

Od roku 2021 vystúpenia často rušila alebo odkladala kvôli „silným svalovým kŕčom“. Ubezpečovala, že je pod dohľadom „tímu vynikajúcich lekárov“ a denne cvičí s terapeutmi, aby „nabrala silu a výdrž“ a mohla sa vrátiť na pódium.

Aj teraz dodala, že odvahu a nádej pokračovať jej dodávajú jej tri deti, ktoré sa narodili počas manželstva s jej manažérom Reném Angélilom.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM