han Magazín

Spravodlivosť po AMERICKY: Ani nevedel, že buldočkovia patria Lady Gaga a vyfasoval 21 rokov!

Muž, ktorý vlani postrelil asistenta americkej speváčky Lady Gaga a ukradol jej francúzskych buldočkov, akceptoval dohodu o vine a treste a bol odsúdený na 21 rokov odňatia slobody.

Ilustračný obrázok k článku Spravodlivosť po AMERICKY: Ani nevedel, že buldočkovia patria Lady Gaga a vyfasoval 21 rokov!
8
Galéria

Podľa pondelkového vyhlásenia súdu bol fakt, že páchateľ postrelil práve psov patriacich speváčke, čisto náhodný. Išlo mu totiž len o francúzskych buldočkov, pretože hodnota tohto plemena sa môže vyšplhať až na niekoľko tisíc dolárov.

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že odsúdený James Howard Jackson zrejme ani nevedel, že psy patria Lady Gage.

Jackson obvinenie z pokusu o vraždu speváčkinho asistenta nepoprel, uviedol losangeleský oblastný zástupca.

Chceli ich

Podľa prokuratúry sa Jackson spolu s ďalšími spolupáchateľmi 24. februára 2021 vozili autom po Hollywoode a „hľadali francúzskych buldočkov“. Zbadali asistenta Lady Gagy Ryana Fischera, ktorý troch takýchto psov práve venčil.

Jackson počas lúpeže Fischera postrelil a dvoch buldočkov ukradol; tretiemu psovi sa podarilo ujsť. Celý incident zachytila kamera na jednom z neďalekých domov.

Agentúra AP pripomína, že o niekoľko dní odcudzené buldočky vrátila žena, ktorá bola následne obvinená zo spolupáchateľstva.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM