Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Búrky sa vrátia v plnej sile: Meteorológovia varujú, niekde hrozia aj POVODNE!

Slovenskom sa prehnali silné búrky a podľa predpovede dážď ešte nepovedal posledné slovo. Meteorológovia vydali niekoľko výstrah.

Ilustračný obrázok k článku Búrky sa vrátia v plnej sile: Meteorológovia varujú, niekde hrozia aj POVODNE!
Zdroj: TASR/Jozef Ďurník

Vo štvrtok sa môžu vyskytnúť na celom území Slovenska búrky. V tejto súvislosti vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu prvého stupňa.

Prívalové povodne

Výstraha platí od stredy (8. 6.) v čase od 13.00 hod. do piatkovej (10. 6.) polnoci. Búrky môžu byť sprevádzané prudkým lejakom, krúpami a nárazmi vetra od 65 do 85 kilometrov za hodinu. „Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ priblížili meteorológovia.

Ďalej uviedli, že pri spomínaných búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov). SHMÚ vydal tiež výstrahu pred prívalovými povodňami v okrese Dunajská Streda. Výstraha je na druhom stupni.

Nitra pod vodou

Silné búrky sa Slovenskom prehnali aj v stredu (8. 6.). Škody napáchali napríklad v Nitre a jej okolí, voda zaplavila aj kruhový objazd a nájazd na R1 pred mestom.

„Silná búrka sa začala vytvárať v okolí Janíkoviec. Búrka pomerne rýchlo narástla a prešla východnými časťami mesta, kde narobila viaceré problémy,“ uvádzal portál iMeteo.sk.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: Dnes24.sk

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM