Jakub Forgács Kultúra

Bystrica sa chystá na nápor tisícov fanúšikov: Na amfíku to rozbalí jedna z najpopulárnejších kapiel v Európe

Zážitok, aký sa len tak neopakuje! Bystrický amfiteáter už onedlho ovládne svetoznáma kapela, ktorá bude v našom meste pod holým nebom koncertovať prvýkrát po 12 rokoch.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica sa chystá na nápor tisícov fanúšikov: Na amfíku to rozbalí jedna z najpopulárnejších kapiel v Európe
Zdroj: TASR

Jedna z najpopulárnejších kapiel v Európe fínska skupina Nightwish vypredáva banskobystrický amfiteáter. Mesto pod Urpínom čaká v deň jej koncertu, v nedeľu niekoľkotisícový nápor slovenských i zahraničných fanúšikov. Ako tvrdí organizátor Ján Poliak z agentúry EPG, v predaji sú už len posledné vstupenky.

Na amfiteáter v Banskej Bystrici sa vedúca kapela symfonického metalu Nightwish, síce v zmenenej zostave, ale predsa vracia po 12 rokoch, kedy tam odohrala svoj prvý koncert na Slovensku. Brány amfiteátra sa pre divákov otvoria o 15:00, koncert sa začína o 17:00, skončiť by mal okolo polnoci. Podľa organizátorov tento „hudobný sviatok“ navštívia fanúšikovia minimálne z desiatich krajín sveta.

Organizátori koncertu upozorňujú tiež, že Cesta na amfiteáter, kde sa pri koncertoch zvykne parkovať, bude z dôvodu bezpečnosti už od 13:00 pre motorové vozidlá uzavretá. Parkovať je možné na Striebornom námestí, prípadne vo vzdialenejšom o­kolí.

Čítajte tiež:

Bystrický amfík zaplnili takmer dve tisícky ľudí: Pod holým nebom znel úchvatný standing ovation

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM