Jakub Forgács Správy Regióny

Bystrická plaváreň je po odstávke opäť otvorená. Prešla čistením, potešia sa aj vodiči

V meste pod Urpínom sa plaváreň uzatvára už niekoľko rokov práve počas letných prázdnin. Po dvojtýždňovej odstávke je opäť otvorená.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická plaváreň je po odstávke opäť otvorená. Prešla čistením, potešia sa aj vodiči
7
Galéria
Zdroj: TASR

Mestská krytá plaváreň na Štiavničkách v Banskej Bystrici je po dvojtýždňovej odstávke od pondelka opäť otvorená. „Vymenili sme vodu v bazénoch, zrealizovali veľké čistenie, dezinfekciu i drobné stavebné práce. Postupne finalizujeme aj projektovú dokumentáciu na výstavbu parkoviska pri plavárni, ktoré je v súčasnosti v dezolátnom stave,“ reagoval na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.

V meste pod Urpínom sa plaváreň uzatvára už niekoľko rokov práve počas letných prázdnin, keďže plavecké kluby svojim trénerom a zverencom v tom období doprajú voľno pred začiatkom novej plaveckej sezóny a pre ostatných plávaniachtivých návštevníkov je počas priaznivého počasia v lete k dispozícii susedné plážové kúpalisko.

Podľa mestskej obchodnej spoločnosti MMB, pod ktorú plaváreň patrí, každá potrebuje aspoň raz do roka dlhší časový priestor pre opravy a údržbu. Tie sa nedajú vykonávať počas prevádzky.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Zábery z bystrickej plaveckej 24-hodinovky
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM