Jakub Forgács Rôzne

Bystrické salóny a skrášľovanie na stužkovú: Zistenia, ktoré budú zaujímať nejedno mladé dievča

Prvé stužkové slávnosti už mladí Bystričania majú za sebou, iných ešte len čakajú. Kaderníčkam a kozmetičkám sa pomaly zapĺňajú diáre. Zisťovali sme, s akým rozpočtom majú rátať bystrické maturantky pri výbere účesu a make-upu, a tiež, aké sú tento rok trendy...

Ilustračný obrázok k článku Bystrické salóny a skrášľovanie na stužkovú: Zistenia, ktoré budú zaujímať nejedno mladé dievča
Zdroj: TASR

Je tu čas, kedy sa nacvičujú programy, zajednávajú sály, ale v neposlednom rade, vyberá správna vizáž. Sezóna stužkových slávností neberú na ľahkú váhu ani maturantky, ktoré dobre vedia, že začať vyberať účes nikdy nie je priskoro.

Mladí muži zväčša nebývajú pri prípravách na stužkovú až takí nároční. Stačí oblek a kravata. Slečny ho ale plánujú aj dlhé týždne dopredu. A zdá sa, že ich predstavy sa líšia. V jednom salóne je totiž celkom iný dopyt, než v druhom.

Balíček za 35 eur

V bystrickom salóne Jan Molnar gallery salon sa objednávajú mladé dámy v predstihu približne štyri až šesť týždňov. „Každoročne im ponúkame špeciálnu akciu, balíček účes s líčením. Tento rok je cena tohto balíčku 35 eur. Je to zľava v priemere 20% oproti cenníkovej cene,“ uviedla Hana Tomčíková, asistent Jána Molnára.

Trendom tejto sezóny je podľa jej slov Hollywood style, voľné veľké vzdušné vlny v štýle 30-tych a 40-tych rokov. „Upúšťa sa od komplikovaných výčesov a drdolov,“ pokračovala.

„Vizáž pre nás zabezpečuje stylista z Max Factor Peter Ragan a podľa jeho slov je najžiadanejšie jemné líčenie, ktoré podčiarkne osobnosť a nezostaršuje príliš dramatickým líčením,“ povedala Tomčíková so slovami, že samozrejme, vždy platí, že najdôležitejšie je prianie klientky.

Účes k šatám, povahe a odvahe

O príprave mladých maturantiek nám porozprávala aj Jana Voskárová z bystrického Salónu Different. Podľa jej slov by sa u nej mali dievčatá objednať ideálne hneď, ako sa dozvedia termín na stužkovú, no keď má voľné miesto, zoberie maturantky aj na poslednú chvíľu. „Cena účesu záleží od náročnosti, cca 30 – 50 eur,“ povedala.

„Teraz sa nosia vlny, nazvala by som ich "holyvoodske“, nie lokne a kučery, ale také objemné, vzdušne pôsobiace vlny. Vlasy môžu byť, samozrejme, aj vypnuté, záleží na šatách," prezradila.

Dievčatá sú podľa jej slov v tejto dobe dobre informované, väčšinou majú akú – takú predstavu, ale niekedy im treba poradiť. „Ja dolaďujem účes k šatám, povahe a odvahe nositeľky. Treba dbať na to, aby vydržal celú noc plus nejaké tie kostýmy, do ktorých sa prezlieka,“ vysvetlila Voskárová.

Ako ďalej spomenula, s líčením musí slečna pôsobiť vždy ako jeden celok. Čiže šaty, make-up a vlasy by mali harmonizovať a tvoriť jeden celok. „Ležérnosť, jednoduchosť, prirodzenosť, to sú trendy tejto sezóny. Netreba zabúdať na vek dievčat, aby sa nastajlovali do niečoho, čo svedčí dámom. Ony sa len majú stať dámami, ešte sú len slečny. Stužková je ešte len vstup do dospelosti,“ povedala Voskárová so slovami, že cena líčenia sa pohybuje od 17 do 23 eur, v závislosti od náročnosti a použitého materiálu.

V kurze prirodzené a nadýchané

Zákazníčky bystrického Salonu IX. sa vraj objednávajú už mesiac dopredu. „Nakoľko sa nájdu aj také, ktoré si spomenú na poslednú chvíľu, že ich treba česať, určite ich nenecháme len tak a vždy sa s nimi rozumne dohodneme,“ povedala koordinátorka zo Salonu IX. Jana Mesíková so slovami, že cena účesov sa pohybuje od 25 do 50 eur, všetko záleží od náročnosti účesu a materiálu, ktorý je potrebný k jeho dosiahnutiu.

„Momentálne sú najviac v kurze prirodzené, nadýchané účesy, vlny, kučery, ale nezabúdame ani na staršie dámy, ktoré si vyslovene želajú výčesy, samozrejme všetky účesy sa prispôsobujú aj k šatám a make-upu, aby to dokonale ladilo,“ spomenula ďalej.

Trendom v líčení je podľa slov Mesíkovej extravagantné líčenie, výrazné červené rúže, dymové líčenie, taktiež mnohé dievčatá vsadia na svoju prirodzenú krásu, čiže len jemný decentný make-up. „Znovu to záleží od požiadaviek našich klientiek. Radi plníme ich priania a dopomáhame k tomu aby boli spokojné trendy a in. Cenovo sa líčenie pohybuje za 19,90 eur denné a 39,90 eur večerné,“ doplnila a na záver podotkla, že nezabúdajú ani na pánov, ktorí sú dokonca niekedy náročnejší ako slečny.

Čítajte tiež:

Mladík v obleku na stužkovej búcha šampus: Tohto muža dnes už pozná celé Slovensko, uhádnete, kto to je? :)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM