Jakub Forgács Hokej

Bystrický hokejový fanklub ohlásil bojkot: Vedeniu baranov poslal list, prinášame jeho plné znenie

Udalosti posledných dní, ktoré sa udiali v banskobystrickom hokejovom klube, nenechali na reakciu dlho čakať. Prečítajte si otvorený list fanúšikov baranov Ultras Iskra Banská Bystrica vedeniu HC' 05 iClinic Banská Bystrica, ktorí chcú bojkotovať zápas s Košicami, ako aj reakciu riaditeľa klubu.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický hokejový fanklub ohlásil bojkot: Vedeniu baranov poslal list, prinášame jeho plné znenie
Zdroj: TASR

Vážené vedenie klubu HC’05 i Clinic Banská Bystrica, priaznivci banskobystrického hokeja a celá hokejová verejnosť, od začiatku tejto sezóny sa u nás v Banskej Bystrici stalo niekoľko nemilých udalostí, ktoré sme sa snažili prehliadať a brať ich ako prirodzený chod hokejového klubu (odchod Miroslava Chudého a podobne), pretože sme len fanúšikovia, ktorým záleží na našom klube a hlavne meste a nechceli sme nijakým spôsobom hrotiť túto situáciu.

No nedá nám nereagovať na udalosti posledných dní, ktoré sa týkajú našich odchádzajúcich hráčov (Michal Hudec, Lukáš Handlovský). Uvedomujeme si, že nie sme ani tréneri a nemáme právomoci nejakým spôsobom ovplyvňovať chod klubu, ale sme tí, ktorí aj v tých najposlednejších chvíľach stáli za hráčmi, ktorí za naše farby odovzdali na ľade maximum a v neposlednom rade k nim patrili aj Mišo s Lukášom a aj ďalší odídení hráči.

Vlastne, momentálne ani nevieme, aký postoj k tomuto celému zaujať, nakoľko nami súčasná situácia dosť otriasla, a tak sme sa rozhodli na najbližšom domácom zápase s Košicami vyjadriť svoj nesúhlas s poslednými krokmi vedenia tichou formou protestu.

Naďalej stojíme za hráčmi a celým mužstvom a mrzí nás, že v najbližšom zápase sa našej podpory nedočkajú. Zároveň by sme chceli zástupcov vedenia nášho klubu vyzvať k osobnému stretnutiu v najbližších dňoch, aby sme si navzájom povedali svoj pohľad na vec. Tento protest neberte ako nejakú formu trucu a podobne, len jednoducho chceme poukázať, že niektoré kroky nášho klubu sú nám skrátka proti srsti a aj preto by sme radi iniciovali už spomínané osobné stretnutie, aby sme sa vedeli na posledné kroky klubu pozrieť aj ich očami. Budeme radi, ak ostatní fanúšikovia budú rešpektovať naše rozhodnutie.

V piatok ráno sa nám podarilo získať aj reakciu riaditeľa klubu Michala Longauera, ktorý obdržal otvorený list od fanklubu baranov:

„Dostal som to včera večer. Určite budeme komunikovať s fanklubom. Chceme sa s nimi stretnúť, aby sme si to vysvetlili. Dnes to už určite nebude,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Longauer.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM