Krimi

Niekdajší šéf košického podsvetia zomrel: Obávaný Borža dodýchal v hospici

Bývalý mafiánsky boss metropoly východu Dušan Borženský († 46), ktorého prezývali Borža, skonal v Hospici Milosrdných sestier v Trenčíne.

Ilustračný obrázok k článku Niekdajší šéf košického podsvetia zomrel: Obávaný Borža dodýchal v hospici
5
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Pod jeho smrť sa podpísalo onkologické ochorenie. Informáciu o jeho skone priniesol portál noviny.sk.

„Áno, môžem túto správu potvrdiť. Pán Borženský zomrel pred malou chvíľou dopoludnia v hospici Milosrdných sestier v Trenčíne,“ povedal pre zoznam.sk Borženského advokát Tibor Bacsó.

Prečo nebol v cele?

Borženskému na žiadosť Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) trenčiansky okresný súd začiatkom mája na mesiac prerušil výkon trestu. Prepustil ho z trenčianskej nemocnice pre obvinených s odsúdených a 7. mája previezli do Hospicu Milosrdných sestier v Trenčíne.

Odsedel si väčšinu

Za mrežami strávil 21 z 23 rokov za spolupáchateľstvo v prípade troch vrážd. Odsúdili ho za spoluúčasť na vraždách Jána Kromku a Karola Kolárika. Priznal sa k objednávke vraždy kosovského Albánca Fadila Pasjaču z roku 2000, pričom uzavrel dohodu o vine a treste s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Borženský opakovane žiadal o podmienečné prepustenie po odpykaní dvoch tretín trestu. Po tom, čo sa u neho objavilo onkologické ochorenie žiadal aj o prerušenie výkonu trestu.

Okresný súd Košice II aj Okresný súd Trnava mu opakovane vyhoveli, no prokurátor vždy podal sťažnosť a krajský súd jeho žiadostiam nevyhovel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuálne správy zo Slovenska

Bývalý boss košickej mafie zomrel
5
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM