Aktualizované Správy

Auto Ivana Gašparoviča skončilo vo vinohrade, exprezident je v poriadku

Bývalá hlava štátu mala dopravnú nehodu na ceste medzi Pezinkom a Limbachom. Gašparovič nie je podľa medializovaných informácií v ohrození života, mladú vodičku z druhého auta ošetrili v sanitke.

Ilustračný obrázok k článku Auto Ivana Gašparoviča skončilo vo vinohrade, exprezident je v poriadku
Zdroj: TASR

Limuzína s exprezidentom Ivanom Gašparovičom na palube vyletela z cesty a skončila vo vinohrade. Bývalú hlavu štátu vraj vyniesli z auta ochrankári. Gašparovič je podľa medializovaných informácií v poriadku.

Nehoda sa stala krátko pred 9.45 h na ceste medzi Pezinkom a Limbachom. „Vodič osobného motorového vozidla značky Mercedes prechádzal po Limbašskej ceste v smere z Pezinka na Grinavu, kde z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu s oprotiidúcim osobným motorovým vozidlom zn. Ford Galaxy odbáčajúcim na ulicu Za panskou záhradou,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Hovorca operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel potvrdil, že záchranári dnes zasahovali pri nehode na Limbašskej ceste v Pezinku. Pomáhali zranenej žene.

Vinníčkou mladá šoférka?

Bývalá hlava štátu vyviazla bez zranení. Nezranili sa ani ďalší dvaja ľudia, ktorý sa nachádzali v limuzíne. Mladú šoférku (30) z druhého auta ošetrili záchranári v sanitke. Prevoz do nemocnice nebol podľa Chmela potrebný.

Požitie alkoholu sa u vodičov nezistilo. „Škoda spôsobená dopravnou nehodou bola predbežne vyčíslená na 16-tisíc eur. Presné príčiny, okolnosti dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia sú predmetom šetrenia,“ doplnila Mihalíková.

Portál čas.sk citoval svedka, podľa ktorého zvykne jazdiť exprezidentovo auto daným úsekom vysokou rýchlosťou. Vinníčkou nehody má byť však podľa ministerstva vnútra 30-ročná vodička, ktorá vraj nedala limuzíne prednosť v jazde.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: Zomrel Kotlebov poslanec Ondrej Binder. Nahradí ho člen kontroverzných hliadok vo vlakoch

Dvojnásobný prezident

Vyštudovaný právnik Ivan Gašparovič, ktorý žije s manželkou Silviou v rodinnom dome v Limbachu, bol za prezidenta zvolený dvakrát. Prvý raz ho voliči poslali do Grasalkovičovho paláca v roku 2004, druhý raz v roku 2009. Funkciu prezidenta zastával do júna 2014, keď ho vystriedal Andrej Kiska.

Gašparovič absolvoval vlani plánovanú, 3,5-hodinovú operáciu hrubého čreva v bratislavskom onkologickom ústave. Hoci podľa vlastných slov schudol 18 kilogramov, zákrok dopadol dobre a hlava štátu deklarovala, že sa cíti dobre.

Rodák z Poltára je známy záľubou v rýchlych autách. V minuloročnom rozhovore pre denník Plus JEDEN DEŇ uviedol, že po odchode z funkcie sa najviac tešil na šoférovanie. Za volant si však nesadol. „Keby ste sa ma spýtali čo mi najviac vadilo keď som bol vo funkcii prezidenta, tak to, že som nemohol sám chodiť na aute. Takže som sa tešil, že po skončení to bude inak. No inak to nie je. Ostalo mi auto aj moji vodiči s ochrankou. Takže zase som len prísediaci,“ citoval denník bývalú hlavu štátu.

Ivan Gašparovič
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM