Webnoviny - Svet

Cabaňasov prestup do Sunderlandu zmaril výstrel

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP

MEXICO CITY 15. februára (WEBNOVINY) – Paraguajský útočník Salvador Cabaňas, ktorého 24. januára v jednom z barov v Mexicu City neznámy páchateľ postrelil do hlavy, bol tesne pred uzavretím kontraktu s anglickým Sunderlandom. Športovému serveru skysports.com to potvrdil hráčov agent Ruben Caicedo.

Liečenie ťažko zraneného 29-ročného futbalistu slávneho mexického tímu América úspešne pokračuje a v najbližších dňoch by ho mohli prepustiť z jednotky intenzívnej starostlivosti. Podľa slov lekára mexického klubu Alfonsa Díaza Cabaňasov stav je zatiaľ stabilizovaný a už nie je v ohrození života.

Salvador Cabaňas bol pred osudnou návštevou baru v Mexico City tesne pred prestupom do mužstva anglickej Premier League AFC Sunderland. Funkcionári mexického klubu América sa vtedy už dohodli so Sunderlandom na jeho prestupe a Cabaňasovi chýbalo k podpísaniu nového kontraktu už iba absolvovať lekársku prehliadku a s vedúcimi predstaviteľmi Sunderlandu sa dohodnúť na konkrétnych podmienkach zmluvy.

„Všetko sme už vyriešili, kluby sa dohodli a zostávalo už iba úspešne absolvovať zdravotnú prehliadku,“ skonštatoval hráčov agent Ruben Caicedo a dodal: „Žiaľ, po tomto nešťastnom incidente v bare všetko padlo.“ Cabaňas pôsobil v mexickej lige od roku 2003. Tri roky hral za Chiapas, v roku 2006 prestúpil do Clubu América, ktorý sídli v hlavnom meste Mexico City. Cabaňas odohral v Mexiku spolu 217 zápasov, v ktorých dal 126 gólov. V drese Paraguaja nastúpil v 44 medzištátnych dueloch a na svoje konto si pripísal 11 úspešných zásahov.

Salvador Cabaňas získal aj niekoľko individuálnych ocenení. Stal sa najlepším strelcom čilskej a mexickej ligy, v roku 2007 ho vyhlásili za paraguajského a juhoamerického futbalistu roka. V rokoch 2007 a 2008 kraľoval strelcom v populárnom Pohári osloboditeľov, čo je juhoamerická obdoba Ligy majstrov. Pred tromi rokmi sa v tradičnej ankete Medzinárodnej federácie futbalových historikov a štatistikov (IFFHS) stal druhým najlepším kanonierom na svete.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM