Zo Slovenska

Čaputová: Ako druhá krajina VYŠLEME na Ukrajinu špeciálny tím! ČO bude jeho úlohou?

Slovensko pomôže Ukrajine zabezpečovať dôkazy o vojnových zločinoch a zločinoch proti ľudskosti na územiach, z ktorých sa odsunuli ruské jednotky.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová: Ako druhá krajina VYŠLEME na Ukrajinu špeciálny tím! ČO bude jeho úlohou?
Zdroj: Facebook.com/Zuzana Čaputová

Prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová o tom informovala na sociálnej sieti.

O čo ide?

„Som hrdá na to, že už o pár dní vycestuje zo Slovenska prvý tím pracovníkov, vrátane súdneho lekára, ktorí pomôžu kolegom z ukrajinskej prokuratúry v zdokumentovaní dôkazov potrebných pre vyšetrenie týchto zločinov zo strany medzinárodného spoločenstva a Medzinárodného trestného súdu v Haagu,“ skonštatovala Čaputová.

Prezidentka SR ponúkla túto pomoc ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému po zverejnení záberov z Buče a ďalších ukrajinských miest.

„Slovensko bude druhou krajinou po Francúzsku, ktorá v tomto ťažkom, ale potrebnom procese Ukrajine priamo na mieste pomôže,“ vyzdvihla.

Poďakovala ministrom vnútra, zdravotníctva a policajnému prezidentovi za súčinnosť a vyjadrila rešpekt všetkým, ktorí sa „takúto neľahkú misiu“ rozhodli podstúpiť.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Slovensko pomôže Ukrajine zabezpečovať dôkazy o vojnových zločinoch a zločinoch proti ľudskosti na územiach, z ktorých...

Posted by Zuzana Čaputová on Wednesday, April 13, 2022
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM