han Zo Slovenska

Čaputová po telefonáte so Zelenským: Zuzana, bombardujú nás! Ako ho UISTILA?

Prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová volala s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová po telefonáte so Zelenským: Zuzana, bombardujú nás! Ako ho UISTILA?
Zdroj: Facebook.com/Zuzana Čaputová

Slovensko požiadal o podporu Ukrajiny, najmä v podobe tvrdých sankcií voči Rusku a o materiálnu pomoc v krízovej situácii. Informovala o tom na sociálnej sieti.

„Volal mi práve prezident Volodymyr Zelenskyj. Jeho prvé slová boli: Zuzana, bombardujú nás, zahynulo veľa vojakov aj civilistov´,“ uviedla hlava štátu.

Jej odpoveď

Čaputová Zelenského uistila, že vedenie Ukrajiny a jej obyvatelia majú v Slovensku suseda, na ktorého sa môžu spoľahnúť nielen v dobrých časoch, ale aj v čase najvyššej núdze. Suseda, ktorý im podľa prezidentky poskytne pomoc, aby zvládli najťažšiu situáciu, v akej sa krajina môže ocitnúť.

„Všetci si želáme mier, a prezident Zelenskyj zo všetkých najviac, napriek tomu sú dnes nútení brániť vlastné životy a suverenitu pred agresorom, ktorý prekročil všetky ľudské hranice a stratil aj posledné zábrany,“ poznamenala.

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok v skorých ranných hodinách oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny. Ruské jednotky zaútočili na viacerých miestach na ukrajinskom území.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM