han Magazín

Čaputová si v Taliansku odskočila do OPERY: Takto jej to PRISTALO v elegantných šatách

Prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová odcestovala do Talianska na dvojdňovú pracovnú návštevu. Dopriala si aj kultúrny zážitok a odskočila si do divadla.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová si v Taliansku odskočila do OPERY: Takto jej to PRISTALO v elegantných šatách
3
Galéria

Zuzana Čaputová v stredu ráno odcestovala na dvojdňovú oficiálnu návštevu Talianska. V Ríme sa stretla s talianskym prezidentom Sergiom Mattarellom aj predsedníčkou Senátu Mariou Elisabettou Albertiovou Casellatiovou.

Okrem bilaterálnych vzťahov sa rokovania týkali aj ruskej invázie na Ukrajinu a jej dosahov na Európu vrátane potreby zníženia energetickej závislosti od Ruska a urýchlenia zelenej tranzície.

Aj opera

Prezidentka sa zúčastnila aj na slávnostnej premiére opery Tosca v divadle San Carlo v Neapole, ktorú dirigoval svetoznámy slovenský dirigent Juraj Valčuha, ktorý pôsobí aj ako hudobný riaditeľ neapolskej opery a od začiatku aktuálnej sezóny je aj hudobným riaditeľom Houstonskej filharmónie.

„Vždy ma poteší, keď stretnem v zahraničí úspešných Slovákov. Takým je aj dirigent Juraj Valčuha. Pod jeho taktovkou zaznelo vo svete už množstvo operných diel. Dirigoval Bohému, Carmen, Fausta a včera v neapolskom divadle Teatro di San Carlo, kde pôsobí ako hudobný riaditeľ, dirigoval premiéru Pucciniho opery Tosca. Skvelé predstavenie, ktoré bude robiť dobré meno aj Slovensku,“ napísala prezidentka na sociálnej sieti.

Hlava štátu pridala aj fotky, na ktorých je vidieť elegantné šaty tmavších farieb, na ktorých dominoval štýlový golier.

Na premiére sa Čaputová zúčastnila spolu s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom a ministrom dopravy Andrejom Doležalom, na pozvanie našej veľvyslankyne v Ríme Karly Wursterovej.

Ďalšie aktuálne témy

Vždy ma poteší, keď stretnem v zahraničí úspešných Slovákov. Takým je aj dirigent Juraj Valčuha. Pod jeho taktovkou...

Posted by Zuzana Čaputová on Thursday, April 21, 2022
Prezidentka sa obliekla štýlové šaty
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM