Politika

Čaputová sa zastala LGBTI komunity: Ste tu doma a problém nie je s vami

Spoločnosti, ktoré najlepšie pracujú so svojou rozmanitosťou, podľa Čaputovej najlepšie odolávajú krízam.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová sa zastala LGBTI komunity: Ste tu doma a problém nie je s vami
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Realita života gejov, lesieb alebo transrodových ľudí sa odlišuje od predstáv, z ktorých majú niektorí obavy. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej sieti. Slovensko podľa nej potrebuje aj talent a hodnoty, ktoré tvoria členovia LGBTI komunity. „Ste tu doma a problém nie je s vami, ale s tými, ktorí si z vás robia terč na naplnenie svojich politických cieľov,“ adresovala ľuďom, ktorí k LGBTI patria.

„Prajem si, aby sme si k sebe hľadali cestu, viedli dialóg bez invektív a našli spôsob, ako môžeme na Slovensku spolu žiť,“ uviedla prezidentka. Spoločnosti, ktoré najlepšie pracujú so svojou rozmanitosťou, podľa Čaputovej najlepšie odolávajú krízam.

Prezidentka odkázala tiež na svoju účasť na diskusii, kde sa stretla s jedným z najúspešnejších slovenských startupistov, učiteľkou a odborníčkou na vzdelávanie detí s najrôznejšími vzdelávacími potrebami a s medzinárodným párom, ktorý sa po 12 rokoch na Slovensku odsťahoval do zahraničia.

„Rozprávali sme sa o tom, aké je to byť lesbou či gejom na Slovensku. O šikane a pocitoch menejcennosti, s ktorými sa musia vyrovnať mladí ľudia, o strachu o svojho partnera alebo dieťa či o chýbajúcich verejne známych vzoroch. Aj pre mňa bolo poučné doplniť si obraz o tom, ako rozmýšľajú nad tým, prečo ostať alebo neostať na Slovensku,“ komentovala.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM