Anton Hrachovský Hokej

Čerstvá posila u hokejistov: Do tímu mieri český útočník, na skúške ďalšia várka mladíkov

Pred novou sezónou posilnil Nové Zámky český mládežnícky reprezentant. O zmluvu zabojuje ďalšia trojica hráčov, ktorí vyrastali v Zámkoch. Hráči sa stretnú v júli.

Ilustračný obrázok k článku Čerstvá posila u hokejistov: Do tímu mieri český útočník, na skúške ďalšia várka mladíkov
Foto: Rastislav Búgel

Novou tvárou je český reprezentant

Dres HC Nové Zámky oblečie v novom ročníku 2017/2018 i bývalý český mládežnícky a juniorský reprezentant Adam Zbořil. 21-ročný hráč má doplniť útočné rady tímu. „Nad ponukou Nových Zámkov som dlho neváhal, všetko prebehlo veľmi rýchlo,“ povedal tesne po podpise pre klubový web český mladík.

Zbořil v minulosti hájil farby zámorského tímu Acadie-Bathurst Titan (QMJHL), v Európe pôsobil vo fínskej juniorke (SaiPa), vyskúšal si i hosťovanie v tamojšej druhej najvyššej súťaži Mestis v klube KeuPa HT. Debut v najvyššej fínskej súťaži Liiga zažil v drese SaiPa Lapeeranta, odohral však iba jeden duel. Uplynulý ročník 2016/2017 pôsobil v klube Iisalmen Peli-Karhut hrajúcom v druhej fínskej lige. Česko reprezentoval v kategóriách do 16, 17, 18, 19 a 20 rokov, je odchovancom Komety Brno. O Zbořilovom príchode informoval klub na svojej webovej stránke.

Na skúške ďalší mladíci

O extraligové pôsobenie v novozámockom drese zabojuje ďalšia trojica mladých hráčov – Peter Trávniček, Sebastián Slávik a Oliver Pataky.

Obranca Peter Trávniček sa o tipsportligovú zmluvu v Zámkoch pokúšal už pred sezónou 2016/2017, no v nabitom kádri neuspel. Má za sebou mládežnícke pôsobenia v Nitre, Patriote Budapešť, v sezónach 2013/2014 a 2014/2015 si odskočil do Švédska, kde vystriedal dresy IFK Ore, Hedemora SK a Söderhamn/Ljusne. Po príchode na Slovensko pôsobil v Martine a Spišskej Novej Vsi.

Oliver Pataky strávil svoje mládežnícke roky v Dukle Trenčín, v uplynulom ročníku pôsobil aj v projekte HK Orange 20, predstavil sa aj v Tipsport lige. Minulý rok reprezentoval 20-ročný útočník Slovensko na MS do 20 rokov, pripísal si jednu asistenciu.

Imeľský rodák Sebastián Slávik prichádza do Zámkov z českej juniorky, kde hral v drese Českých Budějovíc. Predtým si vyskúšal aj zámorskú súťaž USHS (St. John Bosco High) a juniorku Slovana Bratislava.

Spoločný hráčsky zraz v júli

Zhruba od mája sa hráči pripravujú no nový ročník individuálne, spoločne sa stretnú na príprave na suchu 17. júla. „Ja trénujem individuálne už piaty rok. Väčšinou jedenkrát denne, občas dvakrát. Už piaty rok nič nemením, cítim sa dobre, zameriavam sa viac na silovú prípravu,“ v krátkosti opísal svoju predsezónnu prípravu pre NZTV útočník Marek Dubec. Po spoločnej príprave čaká na hráčov séria prípravných zápasov i dva turnaje – Vyšehradský pohár a turnaj v Székesfehérvári.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM