ELA Správy Zo zahraničia

Česká turistka ZOMRELA na známom gréckom ostrove: Za všetko môže SANITKA!

Česká turistka vo veku 45 až 50 rokov skolabovala a následne zomrela na gréckej pláži krátko po tom, ako si išla zaplávať do mora. Dalo sa tragédii predísť?

Ilustračný obrázok k článku Česká turistka ZOMRELA na známom gréckom ostrove: Za všetko môže SANITKA!
Zdroj: Pixabay.com

Na gréckom ostrove Thassos zomrela 50-ročná žena krátko potom, čo doplávala v Egejskom mori. Akonáhle prišla na pláž Astrida v južnej časti ostrova, skolabovala, uviedol tamojší web Kavala.news.

Na mieste sa ju mali snažiť resuscitovať rumunskí turisti. Ľudia na pláži privolali záchranku, sanitka ale dorazila k žene 51 minút po zavolaní. Zasahovala totiž na inom mieste na ostrove. Keď záchranári na pláž dorazili, žena už bola mŕtva a jej telo iba odniesli z pláže.

Jeden z ľudí, ktorí Češke poskytovali prvú pomoc, tvrdí, že jej pulz dokázali nahmatať ešte 40 minút po kolapse!

Úmrtie českej turistky okamžite vyvolalo kritiku odborov aj gréckej ľavicovej opozície, podľa ktorej za zlé fungovanie záchrannej služby môže šetrenie financií v zdravotníctve.

Na ostrove Thassos, ktorý je v lete vyhľadávanou turistickou destináciou a hemžia sa tam tisíce dovolenkárov, je podľa miestnej tlače v prevádzke len jedna sanitka.

„Zastupiteľský úrad o veci vie, je v kontakte s tamojšími úradmi. S ohľadom na rodinu zosnulých nebudeme poskytovať ďalšie detaily,“ povedal TN.cz hovorca českého ministerstva zahraničných vecí Daniel Drake.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM